Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek werkt aan processor voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2013, 12:06 CategorieHardware

Met de toenemende populariteit van goedkopere en kleinere tablets zijn fabrikanten op zoek naar goedkopere processors. MediaTek, een Taiwanese chipfabrikant die zich tot op heden gericht heeft op processors voor smartphones, komt later dit jaar met een nieuwe processor die speciaal ontwikkeld is voor deze goedkopere tablets.

MediaTek is de laatste jaren hard gegroeid. Het bedrijf produceerde in 2011 nog 10 miljoen processors voor smartphones die voornamelijk op de Chinese markt gericht waren. In 2012 groeide dit aantal al tot 110 miljoen stuks en Mediatek verwacht dit jaar de 200 miljoen te kunnen halen. Om ook te profiteren van de populariteit van tablets heeft MediaTek aangekondigd in het derde kwartaal van dit jaar met een processor te komen die gericht is op goedkopere tablets.

Acer gaat voor MediaTek chips

Hoewel de verwachting is dat met name Chinese tabletfabrikanten de processor zullen omarmen, is de kans groot dat ook A-merken als Acer de nieuwe processor gaan gebruiken. Het Taiwanese bedrijf zou namelijk verschillende budget tablets met een formaat van 8 tot 10.1 inch in ontwikkeling hebben en zou deze volgens recente berichten uit willen rusten met een MediaTek processor. De onlangs gelanceerde Acer Iconia B1-A71 budget tablet maakt al gebruik van een dual-core MediaTek processor.

Nvidia gaat eigen tablets ontwikkelen

Door de opkomst van goedkopere tablets, vooral ook van Chinese makelij, hebben grote chipfabrikanten die zich voornamelijk focussen op high-end chipsets het zwaar. Nvidia is een van deze fabrikanten en gaf onlangs aan zelf tabletdesigns te gaan ontwikkelen om fabrikanten te laten zien dat ook de Tegra processors geschikt zijn voor goedkopere tablets.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.