Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft geeft uitleg over beperkte opslagruimte en batterijduur Surface Pro

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2013, 10:41 CategorieHardware

De nieuwe Microsoft Surface Pro tablet mag dan krachtiger zijn en beschikken over een vollediger besturingssysteem dan de RT-variant, toch waren de eerste reviews van de tablet niet bijzonder positief. Vooral de korte batterijduur en de beperkte hoeveelheid opslagruimte werden als belangrijke nadelen genoemd. Microsoft heeft gisteren via de website Reddit antwoorden gegeven op vragen met betrekking tot onder meer deze onderwerpen.

Opslaggeheugen Surface Pro

Hoewel Microsoft eerder aangaf dat de 64GB variant van de Surface Pro 23GB aan opslaggeheugen vrij zou hebben voor de gebruiker laat het bedrijf nu weten dat dit bijgesteld is naar 30GB. Vooral de recovery partitie zou extra ruimte innemen maar deze kan volgens Microsoft verwijderd worden. Echter heeft het bedrijf ervoor gekozen deze partitie te behouden zodat gebruikers het systeem snel kunnen herstellen wanneer nodig.

Keyboard dock met accu?

Ook de batterijduur van gemiddeld 4 uur was voor velen een tegenvaller maar het is wel een bewuste keuze geweest van Microsoft. Het bedrijf laat weten dat er voor een kleinere batterij gekozen is om het gewicht van de Surface Pro laag en de afmetingen zo klein mogelijk te houden.

Er werd echter nog iets anders interessants gemeld. De Surface Pro beschikt namelijk over nieuwe connectors aan de onderzijde die volgens de softwaregigant ook gebruikt zouden kunnen worden voor het opladen van de tablet. Hoewel Microsoft ontkent zelf een dock in ontwikkeling te hebben zouden we in de toekomst wel covers en dockinstations met ingebouwde accu kunnen verwachten waarmee de batterijduur van de Surface Pro verlengd kan worden. Momenteel wordt de Surface Pro alleen met de zogenaamde Touch en Type Covers verkocht welke voorzien zijn van een slank keyboard maar het zonder extra accu moeten doen.

De Surface Pro is vanaf volgende week te koop in onder meer de VS. De tablet heeft een prijs vanaf 899 dollar meegekregen.

Via: The Verge

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.