Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft is klaar voor kleinere (Surface?) Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2013, 11:32 CategorieHardware

Sinds oktober vorig jaar hebben we al een groot aantal Windows 8 en (in mindere mate) Windows RT tablets gelanceerd zien worden. De meeste tablets hebben een formaat van 10.1 inch of 11.6 inch, met hier en daar een uitzondering met een nog groter display. Toch zouden we in de nabije toekomst mogelijk kleinere Windows 8 tablets kunnen gaan zien.

Kleinere Windows 8 tablets

Microsoft wil één consistente ervaring bieden voor smartphones, tablets en desktops en wil hierbij de verschillende apparaten zo optimaal mogelijk met elkaar laten samenwerken. De reden dat we nog geen kleinere Windows 8 tablets voorbij hebben zien komen is dat aangenomen wordt dat Windows 8 niet optimaal is voor apparaten met een kleiner display dan 10.1 inch, vooral door de desktop interface die niet of nauwelijks met touch bediend kan worden op een kleiner display.

Toch zou Microsoft binnenkort ondersteuning gaan bieden voor kleinere tablets en mogelijk komt het bedrijf zelfs met een kleinere Surface tablet. Tijdens een Goldman Sachs conferentie liet Microsoft CFO Peter Klein weten dat het bedrijf klaar is om te reageren zodra er vraag naar kleinere schermen zichtbaar is. Ook gaf Klein aan dat Microsoft klaar is om de beste ervaring te bieden ongeacht het formaat van een apparaat.

I think we’re really set up to deliver the most versatile set of experiences across form factors, whether that’s 4-inch, 5-inch, 7-inch, 8-inch, 10-inch, 13-inch. And along with our partners in the ecosystem, we’ll work through that based on underlying demand.

Een kleinere Surface tablet?

Dit zou kunnen betekenen dat Microsoft zelf al denkt aan een Surface tablet met een kleiner schermformaat dan de huidige 10.6 inch modellen. Aan de andere kant kan dit betekenen dat Microsoft ondersteuning biedt aan hardwarepartners die met kleinere Windows 8 tablets willen komen, mogelijk met een aangepaste versie van het besturingssysteem. Met kleinere Windows 8 tablets kan Microsoft de directe concurrentie met veel Android tablets en de iPad mini aangaan, mits de prijzen dit toelaten.

Overigens is de Surface RT met Windows RT besturingssysteem sinds vandaag te koop in Nederland.

Bron: ZDnet, GeekWire

 • Delen:

Reacties

 1. Stef
  14 februari, 2013 om 15:34

  Dat Microsoft dit zou hebben verkondigd lijkt mij vrij sterk. Het is namelijk een doodsteek aan zichzelf.Totaal niet logisch dat Microsoft dit naar buiten zou brengen. Iedereen zou dus wel even wachten met het aanschaffen van de RT of Pro omdat er naar verluid al een “beter” model op de markt komt binnen afzienbare tijd.

  Ik wacht zelf sowieso omdat ik wel verwacht dat ze dit stilletjes plannen. Ik wil een i7 met x64 en 8gb geheugen met een 1TB hardeschijf. Als die er niet komt hoef ik er geen.

  • Wesley Wearts
   14 februari, 2013 om 18:16

   Mag ik vragen in wat voor prijscategorie u denkt? Haha ;)

  • Martijn Chel
   14 februari, 2013 om 20:34

   De beste man heeft het letterlijk gezegd, het is een quote. Maar, hij zegt dus niet dat Microsoft met kleinere tablets komt. Dat is een interpretatie zoals ook aangegeven.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.