Microsoft is klaar voor kleinere (Surface?) Windows 8 tablets

14 februari 2013 1 Minuut 3 Reacties
Microsoft-Surface-tablet

Sinds oktober vorig jaar hebben we al een groot aantal Windows 8 en (in mindere mate) Windows RT tablets gelanceerd zien worden. De meeste tablets hebben een formaat van 10.1 inch of 11.6 inch, met hier en daar een uitzondering met een nog groter display. Toch zouden we in de nabije toekomst mogelijk kleinere Windows 8 tablets kunnen gaan zien.

Kleinere Windows 8 tablets

Microsoft wil één consistente ervaring bieden voor smartphones, tablets en desktops en wil hierbij de verschillende apparaten zo optimaal mogelijk met elkaar laten samenwerken. De reden dat we nog geen kleinere Windows 8 tablets voorbij hebben zien komen is dat aangenomen wordt dat Windows 8 niet optimaal is voor apparaten met een kleiner display dan 10.1 inch, vooral door de desktop interface die niet of nauwelijks met touch bediend kan worden op een kleiner display.

Toch zou Microsoft binnenkort ondersteuning gaan bieden voor kleinere tablets en mogelijk komt het bedrijf zelfs met een kleinere Surface tablet. Tijdens een Goldman Sachs conferentie liet Microsoft CFO Peter Klein weten dat het bedrijf klaar is om te reageren zodra er vraag naar kleinere schermen zichtbaar is. Ook gaf Klein aan dat Microsoft klaar is om de beste ervaring te bieden ongeacht het formaat van een apparaat.

I think we’re really set up to deliver the most versatile set of experiences across form factors, whether that’s 4-inch, 5-inch, 7-inch, 8-inch, 10-inch, 13-inch. And along with our partners in the ecosystem, we’ll work through that based on underlying demand.

Een kleinere Surface tablet?

Dit zou kunnen betekenen dat Microsoft zelf al denkt aan een Surface tablet met een kleiner schermformaat dan de huidige 10.6 inch modellen. Aan de andere kant kan dit betekenen dat Microsoft ondersteuning biedt aan hardwarepartners die met kleinere Windows 8 tablets willen komen, mogelijk met een aangepaste versie van het besturingssysteem. Met kleinere Windows 8 tablets kan Microsoft de directe concurrentie met veel Android tablets en de iPad mini aangaan, mits de prijzen dit toelaten.

Overigens is de Surface RT met Windows RT besturingssysteem sinds vandaag te koop in Nederland.

Bron: ZDnet, GeekWire

Reacties (3)