Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Pro 128GB versie op eerste dag uitverkocht

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2013, 12:56 CategorieHardware

Gisteren was een belangrijke dag voor Microsoft. De Surface Pro, de meest krachtige en met Windows 8 uitgerust Surface tablet van de softwaregigant, werd gelanceerd in onder meer Canada en de VS. Volgens Microsoft is de Surface Pro een groot succes want de variant met 128GB aan opslaggeheugen is inmiddels nergens meer te krijgen.

Microsoft Surface Pro

Consumenten in een beperkt aantal landen, waaronder de VS en Canada, konden gisteren naar de winkel en konden terecht op de website van Microsoft voor de Surface Pro. Voor een prijs van 899 dollar wordt de 64GB variant aangeboden en voor 100 dollar extra kan de 128GB variant gekocht worden. Microsoft laat op haar blog weten dat de reactie van klanten op de nieuwe tablet geweldig is en dat de 128GB versie op dit moment zelfs al uitverkocht is. Het is niet duidelijk of dit komt door een beperkte voorraad of juist een grote vraag. Volgens Geekwire stonden er wel lange rijen bij verschillende Microsoft Stores.

De Microsoft Surface Pro is een 10.6 inch tablet met een Full HD display, een Intel Core i5 processor, een Intel HD 4000 grafische processor, 4GB aan werkgeheugen, een USB 3.0 poort, een microSDSX card reader, een Mini Displayport, Wifi en Bluetooth 4.0. Microsoft levert ook een stylus mee voor optimale bediening in de destop interface. In tegenstelling tot de Suface RT biedt de Surface Pro volledige toegang tot deze desktop interface waar de gebruiker legacy Windows programma’s kan installeren.

Microsoft Surface RT

Voorlopig is de Surface Pro in een beperkt aantal landen te koop, net als het geval was bij de lancering van de Surface RT. Het laatstgenoemde model wordt vanaf 14 februari ook in Nederland verkocht via de website van de softwaregigant. De prijs van de tablet ligt op 486 euro voor de 32GB versie en 586 euro voor de 64GB versie. Hiervoor krijg je onder meer een 10.6 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen, een USB 2.0 poort, een microSD card reader en Windows RT als besturingssysteem.

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT en over het verschil tussen de Surface RT en Surface Pro.

 • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Reacties

 1. Stef
  10 februari, 2013 om 14:59

  We weten allemaal dat dit een kunstmatige (lees zelf gecreeerde) goede verkoop is. Begrijp me goed, ik WIL echt een surface pro 128gb en ben echt fan van het product. Maar elke weldenkende persoon kan nagaan dat de aantallen kunstmatig laag gehouden zijn zodat ze uitverkocht zijn en vervolgens ook geen cijfers naar voren knallen om duidelijkheid te verschaffen. Op deze manier lijkt het apparaat heel erg gewild natuurlijk terwijl ze er misschien 1 miljoen hebben verkocht ofzo en dan ben ik nog optimistich.

  Hoe dan ook weet ik wel dat de surface geen flop gaat zijn ook al schreeuwen alle media het tegenovergestelde. Want ze willen met de menigte meedoen en niet voor paal staan als ze er enhoustiast over zijn terwijl het een flop geworden is. Anders om maakt dan niet uit dan kunnen ze stilletjes van de surface genieten zonder dat iemand (de lezers) het weet. :)

  Eerst allemaal afknallen en als het een succes wordt allemaal ineens positievere berichten naar buiten. Als de één durft volgt de ander (schaap).

  Anyway, ik dwaal af… Ontopic again: Dit is typisch gevalletje van de markt bespelen en dat doen ze goed. En zie dit ook goed komen voor MS.

  • StreetNerd
   10 februari, 2013 om 15:55

   Media is ook pro Apple…sigh

  • Take A Money
   10 februari, 2013 om 19:48

   Ik wil hem ook hebben maar de batterij duur is erg kort. De eerste reviews zeggen 3.5 uur.

   • michaël
    10 februari, 2013 om 22:15

    de meeste die ik las spreken toch over 4-6 uur ze maar ja de batterij is niet echt super dus daarom denk ik dat ik ga wachten tot gen 2.
    Ik hou wel van de lay out van de tab en ook het keyboard.
    Kan ook zijn dat ik de acer w700 pak (veel betere batterij)
    Wat ik wel veel hoor is dat de tab stiller is dan zijn rivalen en beter koel blijft

 2. peter
  10 februari, 2013 om 20:53

  Als een fabrikant gaat roepen dat de klanten het product zo geweldig vinden moet je oppassen. En van de 128 GB hou je er maar 83 GB over.
  Ik moet toch uitgaan van de reviews, en ik koop het dus niet.

  • michaël
   10 februari, 2013 om 22:21

   Dat van die opslagruimte is wel een zwak argument hoor vb: mac air verbruikt evenveel ruimte, deze tab moet je daar meer mee vergelijken.
   Ook is het 89 Gb (Gib dus echte gb vrij) vrije ruimte en je kan er micro sdxc kaarten in kwijt.
   Wat wel een nadeel is, is dat de batterij niet zo goed is.

 3. StreetNerd
  11 februari, 2013 om 22:05

  4 uur als je een video looped… dus ongeveer 6 uur als je normaal gebruikt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.