Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mobile Vikings in Nederland: Win een jaar gratis internet (en bellen)

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2013, 15:29 CategorieActies

Mobile Vikings is sinds een paar weken actief in Nederland maar waar het bedrijf in België een goede reputatie als prijsvechter heeft opgebouwd is de insteek voor de Nederlandse markt iets anders. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en geven we een jaar lang gratis mobiel internet weg!

In Nederland lift Mobile Vikings mee op het netwerk van KPN en is daar mee dus een soort virtuele provider. Dit betekent helaas ook dat Mobile Vikings in Nederland een flink duurder is dan in België. In een reactie op de vraag hoe dit nu precies zit laat Mobile Vikings (MV) weten:

We zijn eigenlijk geen prijsvechter in Nederland. We zijn daarentegen wel een voorvechter van het mobiel internet, en dat met een prepaid mogelijkheid. Daarnaast is de Nederlandse markt verschillend aan die in België, wat uiteraard ook een prijsverschil met zich meebrengt. Het aanbod is daarom ook van bij het begin gecommuniceerd op onze Nederlandse website.

Prepaid per maand

Natuurlijk staat in de titel dat we een jaar lang gratis internet gaan weggeven, maar naast mobiel internet biedt MV – natuurlijk – ook de mogelijkheid om te bellen of SMS’en. Dit werkt via een soort betaal per maand methode. Er zijn twee verschillende opties:

 • Opwaarderen met 25 euro: Voor dit bedrag krijg je 1.5 GB mobiel internet ‘tegoed’ dat een maand lang geldig is. Ook krijg je 500 SMS berichten in dit pakket en kost iedere minuut dat je belt 25 cent.
 • Opwaarderen met 40 euro: Voor dit bedrag krijg je – verrassend genoeg – ook 1.5GB mobiel internet tegoed dat een maand lang geldig is. Ook is het aantal SMS berichten gelijk met 500 stuks. Het verschil is dat je nu maar 10 cent per minuut dat je belt hoeft te betalen.

Een kaart bestellen gaat simpel via de website en als je er direct voor kiest een eerste opwaardering te doen dan is wordt de simkaart gratis naar je adres verstuurd. Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om je nummer over te laten nemen door MV.

Viking punten

Mobile Vikings heeft een eigen puntensysteem dat in Nederland vooral gebruikt lijkt te worden als beloningssysteem voor het overtuigen van vrienden/familie om ook van de dienst gebruik te gaan maken. Punten kunnen ingeleverd worden voor een opwaardering. 25 euro staat gelijk aan 250 punten en 400 punten voor een opwaardering van 40 euro.

In België worden de Viking punten volgens mij ook voor andere zaken ingezet, o.a. voor VikingSpots (nog niet in Nederland). Het ligt in de lijn der verwachting dat het puntensysteem in Nederland ook uitgerold gaat worden.

mv

Mobile Vikings getest – Ervaringen

Ik heb van Mobile Vikings een simkaart ontvangen om een tijdje te testen. Mijn ervaringen zijn helaas niet enorm positief. Op het moment van schrijven zijn er goedkopere aanbieders in Nederland maar zijn mijn ervaringen met de kwaliteit van de verbinding en internetsnelheid ook beter bij andere providers. Qua telefoonverbinding heb ik overigens niets te klagen gehad maar het waren vooral een paar ‘verborgen kosten’ die mij tegenvielen en de mobiele 3G verbinding die constant uit leek te vallen.

Om eerst even een beetje uitleg te geven over de kosten die mij tegenvielen:

 • Nadat ik de SIM in mijn iPhone had geplaastst werd er meteen 58 cent afgeschreven. Na contact en wat Google zoekopdrachten bleek dat het is om Facetime te activeren. Mobile Vikings heeft op hun site een uitleg hierover staan.
 • Duur om te SMS’en met een iPhone: De iPhone maakt kennelijk gebruik van een bepaalde codering dat het maximaal aantal tekens van een SMS bericht 70 in plaats van 160 maakt. Dit is een probleem waar ik nog nooit eerder van gehoord had maar voor mijn gevoel betaalde ik dus dubbel voor berichten die normaal ‘in één SMS passen’. Dit is ook een verklaring voor het verschil van de info die ik hierboven geef; er is 58 cent in plaats van 29 cent afgeschreven omdat het een SMS is via een iPhone. Zover ik weet gebruik ik geen speciale instellingen of rare tekens in mijn berichten, maar volgens de uitleg van Mobile Vikings is dat wel iets om rekening mee te houden.

Ik ben geen SMS’er en heb nog nooit Facetime gebruikt. Of dit bekende problemen zijn weet ik niet, maar aangezien ik redelijk actief ben in dit wereldje van tablets en ander speelgoed kan ik me voorstellen dat ik het eerder voorbij had moeten zien komen als andere providers bijvoorbeeld ook een ‘dubbel tarief’ hanteren voor SMS’en via de iPhone.

Helaas heb ik ook veel problemen gehad met de internetverbinding. Ik heb zo’n beetje elke keer als mijn iPhone in rustte was geweest (scherm uit, in de broekzak) de telefoon in Vliegtuig modus moeten zetten om de 3G verbinding opnieuw te forceren. Dit werkte regelmatig wel, maar ook regelmatig niet. Het is een allerminst fijne ervaring als je in een 20 minuten durende busrit door het centrum van Haarlem gewoon geen verbinding lijkt te kunnen krijgen. En dat lijkt me toch niet aan de dekking van KPN te liggen. Maar wie weet is het KPN die de bottleneck is en hier dus meer te verwijten valt dan Mobile Vikings, voor mij was het in ieder geval erg storend.

Het is erg jammer dat mijn ervaringen niet heel positief waren, maar ik heb de SIM kaart getest in de dagen nadat Mobile Vikings net actief was in Nederland. Hopelijk zullen de eerste opstartproblemen zich gewoon snel oplossen, als dat al niet gebeurd is.

3000 Viking punten voor jou!

Met 3000 punten kan je 12 keer een opwaardering van 25 euro doen. Per opwaardering krijg je 1.5 GB aan mobiel internet tegoed (en natuurlijk de SMS’jes) dat precies een maand geldig is. Als je dat dus constant zou doen heb je een jaar lang internet. Laten wij nu net 3000 punten weg te geven hebben!

Het is aan jou of je het ook voor je telefoon gaat gebruiken of hem gewoon linea recta in een tablet stopt, en de Samsung gebruikers met een 3G tablet hoeven natuurlijk helemaal niet te kiezen. Hoe dan ook, wij geven samen met Mobile Vikings 3000 van punten weg!

Update: De winnaar is inmiddels via Twitter bekendgemaakt! Joost Slager gefeliciteerd!

 

 • Delen:

Reacties

 1. wim
  22 februari, 2013 om 15:33

  mooie actie

 2. Teresa
  05 december, 2013 om 22:27

  According to a press leave go of sent on show by the bureau of the U.
  One interesting twist is that informants would be generating tickets that they could win now in order
  to win a chance for a winning ticket later. Sell Items
  There are a few marketplaces that are similar to e – Bay and Amazon but only accept bitcoin payments.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.