Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NEC brengt ’s werelds lichtste 7 inch tablet naar MWC 2013

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2013, 13:25 CategorieAndroid

Over ruim een week gaat het Mobile World Congress 2013 van start in Barcelona. Nagenoeg alle grote fabrikanten van mobiele producten zijn aanwezig, waaronder ook NEC. Het bedrijf toonde vorig jaar de Medias Tab, ’s werelds lichtste 7 inch tablet, en deze week laat het bedrijf weten deze tablet ook mee te nemen naar Barcelona.

NEC Medias Tab

De NEC Medias Tab is een 7 inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is het apparaat uitgerust met een 1.5GHz dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, wifi en Bluetooth. Qua software is de tablet voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich met een aantal toevoegingen van NEC. Zo is het mogelijk twee tabs in de browser naast elkaar of onder elkaar te zetten en zo informatie te vergelijken.

Het unieke van de Medias Tab is echter het gewicht en het profiel. De tablet is volgens het bedrijf met een gewicht van 249 gram de lichtste 7 inch tablet op de markt en met een profiel van maar 7.9 millimeter één van de dunnere modellen. Echter heeft Sony onlangs de 10.1 inch Xperia Tablet Z gelanceerd welke een profiel van maar 6.9 millimeter heeft.

NEC tijdens MWC 2013

NEC zal de Medias Tab tijdens MWC 2013 aan het publiek tonen. Tablets Magazine is aanwezig op het congres en zal wanneer mogelijk een hands-on review van de tablet publiceren. Daarnaast brengt NEC ook een tablet mee met de naam “Cloud Communicator”. Dit model beschikt over een 10.1 inch display en is voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker.

Bron: Persbericht

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.