Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus 7 krijgt Snapdragon S4 Pro chip, geen Tegra 4’

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2013, 12:02 CategorieAndroid

Eind vorig jaar doken er nog een hoop geruchten op over een nieuwe Google Nexus 7 tablet maar nu blijkt dat het merendeel van deze geruchten eigenlijk over de nieuwe 7 inch MeMO Pad tablet van ASUS ging. Toch lijkt het waarschijnlijk dat Google binnen niet al te lange tijd een opvolger introduceert maar het is de vraag of deze over de nieuwe Tegra 4 chip zal beschikken.

Geen interesse in Tegra 4

Nvidia onthulde vorige maand haar nieuwste mobiele processor in de vorm van de quad-core Tegra 4 chip. Volgens de chipfabrikant is de processor een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger en zijn de grafische prestaties verbeterd. We hebben echter nog geen enkele tablet voorbij zien komen die met een Tegra 4 processor op de markt zal verschijnen. Vorige week verscheen het bericht dat op dit moment alleen Toshiba bestellingen geplaatst zou hebben bij Nvidia. En als we de analisten mogen geloven beschikt ook de nieuwe generatie Nexus 7 niet over de quad-core Tegra 4 chip.

Google kiest voor Qualcomm

Volgens Wall Street analist Michael McConnell gaat Nvidia een zwaar jaar tegemoet, vooral ook omdat Google de beoogde Tegra 4 processor heeft ingewisseld voor de competitieve Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor. Volgens McConnell heeft Google voor de Snapdragon gekozen door de competitieve prijsstelling en de betere integratie met 3G/4G modem technologie. Hierdoor kan Google de kosten laag houden en zijn er minder stappen in het productieproces nodig.

Lancering nieuwe Nexus 7

McConnell geeft ook aan dat de nieuwe Google Nexus 7 ergens in het tweede kwartaal van dit jaar van de band zal rollen maar het is niet duidelijk of dit een gok is of gebaseerd is op kennis. Eerdere geruchten spraken van een lancering in mei tijdens Google I/O.

Via: Android Authority

  • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.