Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad 5 dunner door schermtechnologie iPad mini’

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 12:48 CategorieApple

Apple gaat de schermtechnologie van de iPad mini gebruiken om de iPad 5 dunner en meer in lijn met zijn kleinere broertje te maken. Dat blijkt uit twee rapporteren waar Macatokara over bericht. Nadat enkele weken geleden de eerste foto’s van een mogelijke iPad 5 zijn opgedoken, lijkt Apple met de nieuwe iPad het ultradunne design van de iPad mini te willen hergebruiken.

De dikte van de iPad 3  (en iPad 4) is volgens velen één van de grootste nadelen van Apple’s tablet. De media waren verbaasd over het feit dat de nieuwe iPad – en daarmee ook een update die enkel verbeteringen zou moeten brengen – iets dikker dan zijn voorganger is. Dit komt door de grotere batterij die nodig was om dezelfde batterijduur met het retina-scherm te garanderen.

iPad 5: nieuw design

Het design van de iPad mini werd daarentegen lovend ontvangen. De stevigheid, aluminium body en het slanke uiterlijk zouden mogelijk ook bij de iPad 5 kunnen terugkeren. Dit kan mede worden gerealiseerd door de schermtechnologie van de iPad mini. Daarnaast experimenteert Apple ook met verschillende andere schermtechnologieën, waaronder het energiezuinige IGZO-scherm. 

Het blijft onduidelijk wat we van de iPad 5 kunnen verwachten. De geruchten omtrent de nieuwe iPad mini worden steeds realistischer: de kleine tablet zou een retina-scherm krijgen dat ongeveer 12 dollar extra gaat kosten. Het gebruik van nieuwe materialen voor de iPad mini 2 zou echter tot een verhoogde prijs van wel 30% kunnen leiden.

Via: iPadclub

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.