Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Shazam app voor iPad en Android tablets onthuld

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2013, 15:57 CategorieAndroid

Shazam voor iPad en Android-tablets krijgt een flinke update die een geheel nieuwe interface brengt. Het nieuwe design maakt navigeren op grote schermen van tablets een stuk overzichtelijker en gemakkelijker. Shazam koppelt de reden voor de grote update aan de mijlpaal van 300 miljoen gebruikers die de muziekzoekdienst heeft gehaald.

Shazam is al jaren de meest populaire app om de artiest en titel van een nummer dat je hoort op te zoeken. Met één druk op de knop begint de app met luisteren en geeft je binnen enkele seconden de benodigde informatie, ook wel taggen genoemd. De nieuwe interface laat vooral de albumhoezen en de namen van de opgehaalde nummers floreren. 

Shazam krijgt nieuwe functies

Het sociale aspect van Shazam wordt ook meer in de spotlight gezet. Hierdoor kun je sneller zien waar je vrienden naar hebben gezocht en welke nummers ze hebben opgeslagen. De nieuwe interface geeft de gebruiker de mogelijkheid om snel naar andermans bevindingen te luisteren en daarop te reageren. 

Het taggen van muziek gaat voortaan op locatiebasis. De resultaten zijn via een interactieve kaart te bezichtigen en zoekresultaten kunnen op land of stad gesorteerd worden. 

De update is nog niet uitgebracht, maar binnen enkele weken krijgt Shazam de grote update. Het bedrijf achter Shazam heeft nog geen specifieke datum gemeld.

Via: Pocketlint

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.