Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia bevestigt Windows 8 tablets te overwegen

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 17:59 CategorieHardware

Op het gebied van tablets heeft Nokia nog niets gepresenteerd, getoond of zelfs aangekondigd maar er gaan al maanden geruchten over het feit dat het Finse bedrijf met een of meerdere tablets komt. Deze geruchten worden vooral aangewakkerd door uitspraken van Stephen Elop en ook deze keer laat de CEO van Nokia weer van zich horen.

Tegenover de Australian Financial Review laat Elop weten dat Nokia de tabletmarkt nauwlettend in de gaten houdt maar dat er op dit moment nog niks concreets aangekondigd kan worden. Elop geeft aan dat het bedrijf probeert te leren van de lancering van de Microsoft Surface tablet en aan de hand hiervan wil bepalen hoe en wanneer de markt benaderd kan worden.

Hoewel Nokia al langere tijd nauw samenwerkt met Microsoft en een Windows RT of Windows 8 tablet dus een logische keuze lijkt, sluit Elop een Android tablet niet uit. 7 inch tablets, draaiend op Android, zouden volgens de CEO zeker voordelen bieden. Echter bevestigde Elop knikkend het Windows antwoord op de vraag of het bedrijf kiest voor Windows of Android. Daarbij liet Elop weten dat de integratie met andere producten een belangrijk aspect is. Zo kun je de gebruiker een optimale ervaring bieden met een Windows Phone smartphone, een Windows tablet en een Xbox.

Nokia Windows RT tablet

Als we de laatste geruchten mogen geloven dan zou Nokia allang een beslissing genomen hebben en is er gekozen voor Windows RT. Bronnen van The Verge gaven eind december aan dat het Finse bedrijf werkt aan een 10.1 inch tablet met Windows RT software en een keyboard cover zoals we van de Surface tablets kennen. Ook zou de tablet beschikken over twee USB poorten, een HDMI poort en een batterijduur van 10 uur.

 • Delen:

Reacties

 1. ronald
  05 februari, 2013 om 12:43

  Hopelijk gaan ze voor de Windows 8 pro en niet de RT. Die is veel te beperkt !!

  • Wesley Wearts
   05 februari, 2013 om 14:20

   Ik vind Windows 8 niet echt een meerwaarde ten opzichte van de (8)RT variant op een tablet. De “betaalbare” tablets met Windows 8 beschikken over een Intel Celeron Processor, deze processor is te traag om op een fatsoenlijke wijze .EXE bestanden uit te voeren. Daarnaast draait RT op een ARM-Processor dat een stuk zuiniger is ten op zichten van een x86 of x64 processor. En tablets met een ARM-Processor kunnen in een dunnere behuizing geplaatst worden.

   • ronald
    05 februari, 2013 om 18:00

    Dat is waar. Alleen een RT is zo beperkt, ik wil graag .exe bestanden kunnen draaien. Dat is juist het grote voordeel van Windows tablets vergeleken met android of Apple.
    Nog even geduld hebben denk ik, die prijzen gaan nog wel zakken aangezien de meeste de prijzen te hoog vinden..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.