Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia Lumia Windows 8 tablet gespot tijdens persevenement’

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2013, 18:55 CategorieHardware

We hebben het al maanden over de mogelijke komst van een Nokia tablet waarbij de kans groot is dat het Finse bedrijf kiest voor Windows 8 als besturingssysteem. We hebben echter nog steeds geen fysieke bewijzen gezien dat Nokia aan een tablet werkt. Tot vandaag wellicht want tijdens een persevenement in Pakistan was kort een wat lijkt op een Lumia tablet te zien.

Tijdens een persevenement voor de Lumia 620 dook een dia op waarop duidelijk een tablet te zien is. Onderstaande foto – zoals altijd vaag en onscherp – van de dia is gemaakt door de crew van Sense Applied die bij het evenement aanwezig waren. Er vanuit gaande dat het geen random opvulling ter illustratie is zou dit de eerste Windows 8 tablet van Nokia kunnen zijn. Als we goed naar de foto kijken zien we een design dat overeenkomt met de Lumia smartphones: afgeronde hoeken en een gele afwerking.

Nokia-tablet-event

Nokia tablet tijdens MWC 2013?

Hoewel dit absoluut geen bevestiging is dat Nokia een tablet in ontwikkeling heeft zou het zomaar kunnen dat we eind deze maand tijdens MWC 2013 voor het eerst met een Nokia tablet kunnen spelen.

Stephen Elop, CEO van het Finse bedrijf, gaf onlangs nog aan dat Nokia overweegt met tablets te komen. Daarbij zou de kans groot zijn dat men voor Windows 8 (mogelijk Windows RT) kiest, maar Android wilde Elop ook niet uitsluiten. Het doorgaans goed ingelichte The Verge publiceerde eind vorig jaar al een artikel waarin beweerd werd dat Nokia aan een 10.1 inch tablet met Windows RT en een bijpassend keyboard cover werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.