Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ontwikkelaars brengen Ubuntu Touch naar 20 nieuwe apparaten

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 12:39 CategorieBesturingssystemen

Het gloednieuwe Ubuntu Touch wordt door ontwikkelaars naar 20 verschillende typen smartphones en tablets gebracht. Dit wordt ook wel porten genoemd. De developer preview van het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem was tijdens de release alleen voor de Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 beschikbaar.

De nieuwe apparaten die binnenkort Ubuntu Touch kunnen draaien, zijn onder andere de Asus Transformer-serie, HTC One-toestellen, de LG Optimus 4X HD, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Note– en S-serie en een reeks aan Sony Xperia-smartphones. Daarnaast wordt ook aan ondersteuning voor de Nexus S en Nexus One gewerkt.

Ubuntu Touch naar meerdere apparaten

“We willen Ubuntu Touch naar alle soorten apparaten porten”, aldus de handleiding voor het porten van Ubuntu Touch. “Als je enige ervaring hebt met het porten van code naar Android-toestellen of een algemene kennis hebt met betrekking tot porten, de kernel of ander belangrijk onderdeel van de distributie, dan is dit mogelijk interessant voor je.”

Gebruikers van de Ubuntu Touch developer preview zijn door Unbuntu gewaarschuwd het mobiele besturingssysteem niet als primaire software te gebruiken. Er zouden nog een teveel aan bugs zijn en Ubuntu kan de stabiliteit van het apparaat niet garanderen. Zo zijn er op dit moment nog problemen met 3G- en 4G-netwerken en is er een kans dat de Nexus 4 onbruikbaar wordt als de batterij geheel is leeggelopen.

Lees ook onze uitgebreide hands-on met Ubuntu Touch.

Via: ZDNet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.