Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PadFone-achtige TransPhone 2 dit jaar in drie versies beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2013, 16:10 CategorieAndroid

De TransPhone, een alternatief voor Asus’ PadFone, krijgt binnenkort een opvolger die over een dualcore-processor en een groter 8 inch-scherm beschikt. De nieuwe smartphone-tabletcombinatie moet de komende maanden in de verkoop gaan en een geduchte concurrent van de verrassend populaire PadFone worden.

Naast een snellere dualcore-processor en een groter scherm krijgt de TransPhone ook een dunner design. Het basisprincipe blijft hetzelfde: je kunt de smartphone in de tabletbehuizing schuiven en de smartphone transformeert automatisch in een tablet. 

TransPhone 2: specificaties en prijs

De standaard TransPhone 2 krijgt een 4 inch TFT-scherm met een resolutie van 845 bij 480 pixels, een 1Ghz dualcore-processor, 5 megapixelcamera aan de achterzijde, een VGA-camera aan de voorzijde, 512MB aan werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Er is ruimte voor een micro-sd-kaart en het toestel draait vanuit de doos op Androids Jelly Bean. De bijbehorende TransPad ondersteunt een resolutie tot 1024 bij 768 pixels en beschikt over een flinke 4000 mAh-accu. In totaal heeft de TransPhone 2 5,500 mAh aan batterijvermogen. De prijs van de smartphone-tabletcombinatie ligt rond de 299 dollar (226 euro).

Dat is echter het standaard model. De pro-versie, genaamd de TransPhone 2 Pro, heeft 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslagruimte en een 32GB micro-sd-kaartje in het toestel zitten. De camera is naar 8 megapixels verhoogd en beide apparaten beschikken voortaan over IPS-schermen: deze zijn scherper en meer helder. De TransPhone 2 Pro heeft een meerprijs van 100 dollar.

Het laatste model is de TransPhone 2 Pro+ die naast het micro-sd-kaartje ook nog eens 32GB aan interne opslagruimte heeft. Daarnaast krijgt de camera aan de voorzijde een 3 megapixelsensor en is het glas van beide apparaten door Corning – van het befaamde Gorilla Glass – gefabriceerd. De uiteindelijke verkoopprijs ligt rond de 449 dollar (340 euro). 

Via: Intomobile

  • Delen:

Reacties

  1. Ognjen Raicevic
    25 februari, 2013 om 15:07

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.