Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PlayStation 4 gebruikt tablet als tweede scherm

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2013, 17:36 CategorieAndroid

De recent aangekondigde PlayStation 4 gaat de tablet als tweede scherm gebruiken. Volgens fabrikant Sony worden Android en iOS vanaf de lancering direct ondersteund en is het tweede scherm met name bedoeld om onder andere in-game maps, sociale netwerken of een simpelere ingang tot de online winkel van PlayStation te bieden.

De PlayStation 4 is nog niet officieel onthuld, want het design van de console is nog steeds niet getoond. Op de persconferentie van Sony werden alleen de nieuwe controller, een reeks nieuwe games en de mogelijkheden en specificaties van de PlayStation 4 bekendgemaakt.

PlayStation 4 en het tweede scherm

De PlayStation 4 gaat het tweede scherm gebruiken om gamers de ‘PlayStation-ervaring’ te bieden (denk ook aan Xbox SmartGlass). Een belangrijk onderdeel hiervan is remote play, de mogelijkheid om op afstand PlayStation 4-games te spelen, maar dit is (voorlopig) nog enkel mogelijk met de gamehandheld PlayStation Vita. Het tweede scherm voor tablets wordt via de officiële PlayStation App geactiveerd en komt naar zowel smartphones en tablets die op iOS of Android draaien. Als de app eenmaal is geïnstalleerd, hebben gebruikers de mogelijkheid om statistieken te bekijken of PlayStation 4-games aan te schaffen. Deze worden dan direct naar de console gedownload en dat gebeurt zelfs wanneer je in de trein zit. Een andere functie van de app is het multiplayer-venster: hier kun je alle andere online spelers in je huidige gamesessie bekijken en waarschijnlijk ook sociale acties uitvoeren, zoals chatten en aan je eigen netwerk toevoegen.

De tweede scherm-app zal rond de release van de PlayStation 4 ook in de App Store en Google Play Store verschijnen. De precieze releasedatum van de PlayStation 4 is nog niet bekend, maar de console ligt aan het einde van het jaar in de winkels. 

Via: Engadget

  • Delen:

Reacties

  1. StreetNerd
    21 februari, 2013 om 22:47

    soort van xbox smartglass?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.