Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pocket Casts: fijn podcasts luisteren op je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2013, 14:39 CategorieAndroid

Podcasts kennen nog steeds veel liefhebbers. Een podcast is een audio- of videofragment waar vooral ook in wordt gepraat (zie ook onze Tablets Podcast). Goede podcast-apps voor Android zijn schaars, maar Pocket Casts steekt er door zijn interface, simpele werking en speciale tablet-ondersteuning met kop en schouders boven de rest uit.

De app werkt heel simpel: voeg je favoriete podcasts toe – dit werkt hetzelfde als RSS-feeds met nieuws van websites – en Pocket Casts maakt het mogelijk om de podcast te downloaden of te streamen waarna je direct kunt luisteren. De app biedt daarbij ook een handige synchronisatie tussen verschillende apparaten – bijvoorbeeld je smartphone en tablet – aan. 

Pocket Casts: functies en prijs

pocketcasts2Onder de belangrijkste app-features vallen de synchronsatie en back-up van podcast-abonnementen, slimme afspeellijsten die bijhouden of je een podcast gemist hebt, het snel wisselen tussen video of alleen audio (dat voornamelijk handig is voor onderweg en waardoor je weinig bandbreedte hoeft te gebruiken) en handige controls in de notificatiebalk onder. 

Pocket Casts maakt het ook mogelijk om automatisch nieuwe podcasts te downloaden, naar podcasts te luisteren terwijl je ze downloadt, snel naar een specifiek moment te skippen en een podcast-download te hervatten mocht de verbinding tijdelijk verbroken zijn. Het delen van podcasts is via de ingebouwde deelfunctie ook geen probleem. 

Het specifieke tabletdesign is ook om van te smullen. Als je de tablet horizontaal vasthoudt, heeft Pocket Casts aan de linkerzijde het menu en wordt het overgrote rechtse gedeelte voor alle content gebruikt. Naar podcasts luisteren op Android was nog nooit zo smaakvol.

Download: Pocket Casts (€ 3,13)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.