Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Press is een prachtige RSS-lezer voor Android

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2013, 17:58 CategorieAndroid

Android-gebruikers hebben het niet altijd even gemakkelijk. De kwaliteit van Android-apps is lang niet altijd even hoog als die van iOS-apps en het mobiele besturingssysteem van Apple wordt veelal voorgetrokken. Het is daarom een verademing dat Press zich in een korte tijd bewezen heeft als één van de beste, mooiste en vooral meest unieke apps die enkel voor Android beschikbaar is.

Press is een app om je RSS-feeds in Google Reader mee te bekijken en bij te houden. Zonder advertenties – maar de app heeft wel een prijskaartje – en met een overzichtelijke interface die rustig voor het oog is. Press wil je laten lezen en hiervoor de beste ervaring bieden. Daarom maakt de app gebruik van swipe-bewegingen om te navigeren en zijn er zo weinig mogelijk knoppen, menu’s of moeilijke instellingen. En de detaillering is vooral uitstekend.

Press voor Google Reader

Press is zowel geschikt voor Android-smartphones als -tablets en heeft voor beide apparaten een speciale interface. Bovenstaande afbeeldingen zijn afkomstig van de Nexus 7. Je hebt de mogelijkheid om al je RSS-feeds (in folders of apart) te bekijken en elke RSS-feed heeft zijn eigen icoontje. De rode bolletjes geven aan of er nog veel artikelen gelezen moeten worden en via swipe-bewegingen wissel je tussen het artikel-overzicht en een geopend artikel. Met een druk op de knop markeer je alle berichten als gelezen en mocht je een artikel willen delen: de officiële deelknop van Android 4.0 en hoger bevindt zich bovenin de balk. Altijd handig.

press2

De synchronisatie van Press met Google Reader gaat lekker vlot – ook over 3G – en de app kan, als je dit prefereert, op de achtergrond synchroniseren. Stel een vaste tijdsinterval in en Press blijft helemaal up-to-date. De synchronisatie is ook handmatig te activeren of alleen wanneer je de app opent. Press ondersteunt het bewaren van artikelen om ze op een later (offline) moment te lezen en geeft de gebruiker tevens de mogelijkheid om het lettertype en de lettergrootte aan te passen. Foto’s en video’s van een artikel worden ook op de juiste manier weergegeven en zijn binnen Press te bekijken.

Sinds de release heeft Press al enkele updates gekregen die de app stabieler laten draaien en de synchronisatie sneller doen verlopen. Binnen een korte tijd is Press één van mijn persoonlijke favorieten geworden en gebruik ik ‘m gretig, zowel op mijn smartphone als tablet. Het is een echte aanrader. De app heeft wel een prijskaartje, maar dat is ‘ie dubbel en dwars waard.

Download: Press (€ 2,25)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.