Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Promotievideo hybride Lenovo ThinkPad Helix Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2013, 12:21 CategorieHardware

Lenovo zet vol in op Windows 8 en heeft in Nederland dan ook al een aantal convertible en hybride Windows 8 apparaten gelanceerd. Een van de nieuwste producten van Lenovo is de hybride ThinkPad Helix tablet. Dit model beschikt over een afneembaar keyboard dock en wordt geleverd met een active digitzer stylus.

Lenovo ThinkPad Helix

De Lenovo ThinkPad Helix werd tijdens CES 2013 gepresenteerd als een werkpaard voor de professionele gebruiker. De tablet is uitgerust met een 11.6 inch IPS LCD display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Intel Core i5 of i7 processor en maximaal 8GB aan werkgeheugen. Ook beschikt de ThinkPad Helix over een USB en miniDisplayPort, 3G/4G ondersteuning, en maximaal 256GB aan opslaggeheugen.

In onderstaande promotievideo worden de belangrijkste kenmerken en features van de Lenovo ThinkPad Helix uitgelicht. Zo zien we onder meer de bevestigd dat de tablet met stylus geleverd wordt, kan het tablet gedeelte op verschillende manieren in het geavanceerde keyboard dock geplaatst worden en laat Lenovo zien dat er gebruik wordt gemaakt van een innovatief ventilatiesysteem dat zeer stil moet zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad Helix had begin februari al op de markt moeten verschijnen maar de fabrikant liet al snel weten dat het apparaat, om nog onbekende redenen, vertraagd was tot maart of april. Vorige week doken wel de eerste prijzen van de Helix op. Zo zou de instapvariant met Core i5 processor, 4GB RAM en 128GB aan opslaggeheugen een prijs vanaf 1.600 euro krijgen. De duurste variant kost 2.199 euro en hiervoor krijg je een Core i7 processor, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen.

Via: Netbooknews

 • Delen:
Lenovo ThinkPad Helix
Windows 8

Reacties

 1. Anon
  15 februari, 2013 om 20:58

  Dat is het plaatje van de Lenovo Sphinx, niet helix. Misschien veranderen?

  • Martijn Chel
   15 februari, 2013 om 21:32

   Wat is de Lenovo Sphinx? Nog nooit van gehoord. Ik denk dat je Lynx bedoelt.
   Het is nogal onduidelijk aangezien het design grotendeels overeen komt en de afbeeldingen bij beide apparaten gebruikt worden maar ik pas het aan. Thanks.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.