Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pwn Pad verandert Nexus 7 in wifi-hackapparaat

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2013, 17:45 CategorieAndroid

Pwnie Express, een bedrijf dat gespecialiseerd is in beveiligingstools, heeft een speciaal apparaatje ontwikkeld waarmee netwerken gehackt en gewijzigd kunnen worden. De Pwn Pad is gebaseerd op de hardwaremogelijkheden van de Nexus 7 en als het apparaatje met Google’s tablet wordt verbonden, kunnen gebruikers met netwerken gaan ‘spelen’. 

Het apparaat is niet bedoeld voor het grote publiek, maar speciaal ontworpen voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden en valkuilen van netwerken, zoals ICT-expers of hobbyisten. De Pwn Pad werkt met speciale software en het apparaatje is eigenlijk een wifi-extender die het wifi-bereik van de Nexus 7 vertienvoudigd. 

Pwn Pad: duur apparaatje

De Pwn Pad wordt volgende week tijdens de RSA Security Conference in San Francisco gepresenteerd. Het prijskaartje bedraag zo’n 795 dollar (omgerekend 603 euro). Dat is flink, maar daar krijg je ook de software bij. Pwnie Express brengt ook de source code uit voor hobbyisten die aan een eigen hack-apparaatje willen werken.

Pwnie Express heeft al aangegeven dat er geen Pwn Pad voor de iPad komt. De kernel van Apple’s tablet kan niet zodanig worden aangepast dat beide apparaten goed met elkaar kunnen samenwerken. Daarnaast houdt Apple niet van het jailbreaken van zijn iOS-software. “Ik heb Apple zelfs gebeld dat we 10.000 iPads wilden kopen die we dan heel minimaal gingen aanpassen”, aldus Dave Porcello, directeur van Pwnie Express. Apple zei “nee”.

Via: Wired

  • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.