Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Qualcomm en MediaTek stellen mobiele octacore-chips uit’

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 17:49 CategorieHardware

Qualcomm en Mediatek hebben nog geen plannen om chips voor mobiele apparaten met acht cores uit te brengen. De chipfabrikanten delen de mening dat de huidige besturingssystemen en apps nog niet klaar zijn voor de krachtige octacore-processors. 

Op dit moment werken er meerdere chipfabrikanten, waaronder Samsung, LG en Renesas, aan eigen octacores. Deze chips zijn gebaseerd op ARM’s Big.Little-architectuur waarbij vier rappe cores worden bijgestaan door vier zuinige cores. Hierdoor zou het mobiele apparaat zeer snel kunnen werken maar tegelijkertijd ook erg energiezuinig zijn. Samsung toonde tijdens CES 2013 haar nieuwste 8-coire processor in de vorm van de Exynos 5 Octa.

Qualcomm en MediaTek wachten octacores af

Volgens Digitimes maken Qualcomm en MediaTek zich nog niet druk over de ontwikkeling van octacore-processors, gebaseerd op de roadmaps van beide bedrijven. Deze zouden wijzen op het feit dat vrijwel alle mobiele besturingssystemen en apps enkel voor quadcore-processors zijn geoptimaliseerd en dat octacore-processoren de taken niet sneller of beter kunnen uitvoeren als de software hier niet voor gemaakt is. Daarnaast zijn beide bedrijven niet zeker of een octacore-chip een direct voordeel aan de gebruikers biedt.

Qualcomm was tevens één van de laatste spelers die een eigen quadcore-processor ontwikkelde. De fabrikant is dus al vaker iets later geweest met de ontwikkeling van een nieuw type processor. Daarnaast is de Snapdragon 800, de gloednieuwe chip van Qualcomm, het paradepaardje voor 2013. De chip zou de nieuwe Tegra 4-chip van Nvidia al verpletteren.

Via: Digitimes

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.