Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Video bewerken op de iPad met Pinnacle Studio

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2013, 13:24 CategorieApp Reviews (iOS)

Eerder heb ik al een artikel met video over Photoshop Touch op de iPad gepubliceerd, vooral om aan te tonen dat je ook dingen kan maken met de iPad. Zeker met de komst van 128GB iPad is het tijd om nog een voorbeeld te geven. In dit artikel kijk ik naar Pinnacle Studio, in mijn ogen de beste videobewerkingsapplicatie voor de iPad.

Video – Pinnacle Studio op de iPad

Natuurlijk is iMovie de bekendste keuze als het gaat om een videobewerkingsprogramma op de iPad. iMovie is ook een prima app maar Pinnacle Studio krijgt uiteindelijk met een veel betere featureset mijn voorkeur. Misschien ken je deze app al onder de naam Avid Studio, maar nadat Avid de app verkocht aan Creative is de app onder de nieuwe naam Pinnacle Studio in de App Store te vinden.

In het filmpje zie je een hoop mogelijkheden maar het is natuurlijk niet compleet. Ik ben bang dat je dan op een videolengte komt van 3.5 uur. De drie grootste voordelen die Pinnacle over iMovie heeft zijn:

 • Storyboard Timeline
 • 3 Audiotracks
 • Multilayer en composition mixes

Wat mij betreft is Pinnacle Studio de app die je moet hebben als je wel eens een video (wilt) bewerken en ben ik ervan overtuigd dat het in veel gevallen beter en makkelijker is om deze app te gebruiken vs een echte video-editor op je desktop.

Deze review is natuurlijk ook gemaakt met Pinnacle Studio maar zeker in combinatie met allerlei andere apps op de iPad kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo zijn er gave apps als Movielooks HD voor color-grading en ActionMovie FX voor grappige effecten. Hieronder nog even een quick-and-dirty voorbeeldje wat mogelijk is (volledig met iPad mini gemaakt).

Gruber vs Dalrymple

Zelf aan de slag met videobewerking op de iPad

Natuurlijk is uiteindelijk diegene de met zijn vingers de camera en editor aanstuurt verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar als je een beetje creatief bent dan kan je met de apps uit dit artikel erg leuke resultaten behalen.

 • Delen:

Reacties

 1. nathan
  02 februari, 2013 om 12:40

  haha, waar haal je de tijd vandaan om die filmpjes te maken.. wel grappig.

  in principe doe ik het altijd met iMovie maar ik ga het eens proberen

  • Sam Rijver
   02 februari, 2013 om 17:45

   Je wordt er vanzelf handiger en dus sneller in. Zeker met een goede app of editor valt het nog wel mee. Maar er zit inderdaad wel wat tijd en werk in, daarom ook niet dagelijks dit soort filmpjes.

 2. Suzanne
  13 augustus, 2013 om 9:17

  Is het ook mogelijk om vanuit de pinnacle app video te importeren vanuit je NAS of een andere externe netwerkbron? Welke inputformaten worden ondersteund?

  BVD

  Groet,
  Suzanne

  • Sam Rijver
   13 augustus, 2013 om 9:19

   Volgens mij niet. Misschien is er een workaround maar die ken ik nog niet.

 3. Wouter
  12 oktober, 2013 om 16:19

  Kan je in pinnacle voor iPad ook in de video fragmenten teksten plaatsen?

  • Sam Rijver
   12 oktober, 2013 om 16:25
 4. Esther
  05 april, 2014 om 16:56

  Vraag!
  Kan je ook geluid weg halen? Ik maak wieler filmpjes, en haal altijd mijn geschreeuw langs de weg eruit en plaats daarna hippe muziek eronder….
  Ik maak mijn filmpjes in splice maar die app crashed alleen maar!

  Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden!

  Groetjes Esther

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.