Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult Wallet: Android alternatief voor Apple’s Passbook

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 21:21 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag zijn nieuwe Android-app Wallet getoond. De app, die veel lijkt op Apple’s eigen Passbook, biedt gebruikers de mogelijkheid tickets en coupons op hun smartphone of tablet op te slaan. 

Wallet is vandaag onthuld tijdens de Developer Day op de Mobile World Congress. Samsung legt uit dat het de app met een open API uitbrengt waardoor gebruikers steeds meer verschillende typen tickets, boarding passes, coupons en andere soortgelijke kaarten in één app kunnen opslaan en bereiken. Bedrijven als Booking.com, Hotels.com en Lufthansa werken al mee aan Wallet en ondersteunen de app direct vanaf de release.

Samsungs Wallet: de functies

De interface van de app toont vergelijkingen met Apple’s Passbook en heeft ook enkele dezelfde functies. Zo kan Wallet op basis van tijd en locatie pushberichten naar de gebruiker sturen (wanneer je een kaart of ticket kunt gebruiken) en worden kaarten altijd geüpdatet met nieuwe ontvangen informatie. Wallet gaat geen betalingen ondersteunen, maar Samsung gaat waarschijnlijk via VISA’s Near Field Communication-systeem toch betalingen realiseren – al dan niet door de app zelf. 

De API van Wallet is op dit moment, net als de app, nog steeds in ontwikkeling. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 7 maart aanmelden. In maart 2012 werd er voor het eerst over een mogelijke Wallet van Samsung gesproken. Toen diende Samsung een merkaanvraag met ‘Samsung Wallet’ in.

Via: TheNextWeb

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.