Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung presenteert Galaxy Note 8.0 officieel

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2013, 9:38 CategorieAndroid

Het Mobile World Congress gaat morgen officieel pas van start maar Samsung heeft vandaag haar nieuwste tablet al onthuld. Het is echter geen grote verrassing want de meeste specs en features van de Galaxy Note 8.0 waren al bekend.

Samsung Galaxy Note 8.0

De Samsung Galaxy Note 8.0 valt binnen de Note-familie en is dus voorzien van een geavanceerde S-Pen stylus die in de behuizing weggestopt kan worden. De stylus kan gebruikt worden voor het navigeren binnen de Android interface, het tekenen of schrijven en extra functies als het maken van screenshots en het bekijken van previews door met de pen boven content te ‘hoveren’. Ook kan de pen gebruik maken van de capacitieve knoppen die in de behuizing van de tablet verwerkt zijn.

Wat betreft de overige specificaties beschikt de Galaxy Note 8.0 over een 8 inch LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.6GHz quadcore Exynos 4412 processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. De tablet is voorzien van een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, wifi, Bluetooth 4.0 een microUSB 2.0 poort en een 4,600mAh batterij. Wat betreft de software draait de Note 8.0 op Android 4.1.2 Jelly Bean met daar overheen de bekende TouchWiz interface van Samsung.

Twee extra functies die Samsung zegt toegevoegd te hebben zijn de Reading Mode, waarmee je een e-book prettig moet kunnen lezen doordat het display hierop aangepast wordt, en de afstandsbediening functie (Smart Remote) waarmee je alle apparatuur in je home cinema systeem kunt bedienen. Verder levert Samsung ook nog enkele nieuwe apps mee waaronder een speciale geoptimaliseerde versie van Flipboard en de app Awesome Note.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8.0 met 16GB aan opslaggeheugen moet in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels liggen voor een prijs van 399 euro. Ook zal Samsung 3G-versies lanceren maar hiervan zijn de prijzen nog niet bekend. Ook verschijnen er bijbehorende accessoires zoals een beschermende pouch in donkergrijs, roodroze of limegroen.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 8.0
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. TabletMan
  24 februari, 2013 om 21:06

  Geen Android 4.2 (zoals eerst “verwacht”), dus geen user accounts? Bummer… :-(

  • Martijn Chel
   24 februari, 2013 om 23:52

   Inderdaad, ik had 4.2 verwacht. Hopelijk snel een update.

 2. Take A Money
  24 februari, 2013 om 23:56

  Updates bij samsung zijn waardeloos vooral als het om tablets gaat. Waarschijnlijk over 8 maanden

  • Martijn Chel
   24 februari, 2013 om 23:58

   Daar heb je inderdaad een punt.

 3. anl
  25 februari, 2013 om 14:27

  de prijs is ook waardeloos…te duur en 3G al helemaal…jammer..TOF Apparaat maar qua prijs niet (meer) interessant. Niet slim van Samsung die daarmee de 8.0 niet ijzersterk in de markt zet tov andere tablets met betere resolutie displays of andere interessante specs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.