Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil dit jaar in Nederland 750.000 tablets verkopen

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2013, 17:20 CategorieHardware

Samsung moet Apple nog steeds voor zich dulden wanneer het aankomt op het marktaandeel in de tabletmarkt maar de Koreaanse fabrikant geeft niet op. Samsung verwacht dat de Nederlandse tabletmarkt nog flink zal groeien en heeft dit jaar als doelstelling 750.000 tablets in ons land te verkopen.

In gesprek met Nu.nl geeft Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland, aan dat het bedrijf verwacht dat de Nederlandse tabletmarkt gestaag blijft groeien. In 2012 gingen er 1.8 miljoen tablets over de toonbank maar Samsung gaat er vanuit dat dit aantal in 2013 op 2.5 miljoen komt te liggen. Niet alleen de totale tabletmarkt zal groeien, ook verwacht het bedrijf het eigen marktaandeel te kunnen vergroten.

In 2011 had Samsung in Nederland nog een marktaandeel van 9 procent maar een jaar later was dit al 20 procent. In 2013 verwacht Samsung de groei door te kunnen zetten en een marktaandeel van 30 procent te kunnen realiseren. Dit zou neerkomen op 750.000 Samsung tablets die over de toonbank gaan. De Koreaanse fabrikant ziet vooral kansen bij consumenten die nog geen tablet hebben, wat op dit moment zo’n 65 procent van de Nederlandse huishoudens is. Daarnaast ziet Samsung de trend dat steeds meer huishoudens meer dan één tablet aanschaffen.

Focus op de zakelijke markt

Samsung focust zich echter niet alleen maar op consumenten. Het bedrijf ziet ook in de zakelijke markt veel mogelijkheden. In 2013 wordt er dan ook specifiek gefocust op zakelijke gebruiker, zowel qua tablets en laptops als qua smartphones. Volgens Geert Mol lopen de twee markten ook gedeeltelijk in elkaar over omdat steeds meer consumenten hun tablet of smartphone op kantoor willen gebruiken.

Nieuwe Samsung tablets in 2013

Het vergroten van het marktaandeel gaat natuurlijk niet zonder de introductie van innovatieve en aantrekkelijke producten. De verwachting is dat Samsung eind deze maand tijdens MWC 2013 haar nieuwe tablet line-up toont met onder meer de Galaxy Note 8.0 en een nieuwe Galaxy Tab 3 serie.

 • Delen:

Reacties

 1. sander
  11 februari, 2013 om 18:19

  Niet aan mij…

  • T.A Blet
   12 februari, 2013 om 20:46

   Ook niet aan mij..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.