Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony introduceert Full HD Xperia Tablet Z in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 11:17 CategorieAndroid

Sony heeft vandaag de Nederlandse release van de Xperia Tablet Z aangekondigd. De tablet is met zijn 6,9 millimeter de slankste en lichtste LTE-tablet ter wereld en beschikt over een Full HD-scherm van 1920 bij 1200 pixels. De Xperia Tablet Z ligt vanaf het tweede kwartaal van 2013 in de winkels.

Net als de Xperia Z-smartphone bestaat de Xperia Tablet Z ook uit het kenmerkende OmniBalance-design. Dit houdt in dat de balans en symmetrie in de tablet helemaal gelijk in. De tablet, die in wifi- of LTE-verscie beschikbaar komt, weegt door het OmniBalance-design maar 495 gram – en dat is zeer weinig voor een 10.1 inch-tablet. Daarnaast is de Xperia Tablet Z ook waterdicht en stofbestendig.

Xperia Tablet Z: specificaties en eigenschappen

Het WUGXGA 10.1-inch scherm wordt ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2, een techniek die de kleuren dieper en intenser weergeeft. De tablet bevat een rappe Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5Ghz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, maximaal 64GB aan opslagruimte (met een micro-sd-kaart uitbreidbaar) en Android 4.1 Jelly Bean. Een update naar Android 4.2 staat gepland. Zoals verwacht heeft Sony ook veel aandacht aan de camera besteed: de Xperia Tablet Z beschikt over een 8,1 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde om mee te videobellen. 

Een interessante functie van de Xperia Tablet Z is Sony’s S-Force Front Surround 3D, hetgeen dat samen met Sony’s Clear Audio+ modus voor zeer goed geluid moet zorgen. Ook is Sony’s Battery Stamina aanwezig: een speciale instelling die de standby-tijd van de tablet aanzienlijk verhoogt. De Xperia Tablet Z kan eveneens via Near Field Communication (NFC) en Bluetooth met andere apparaten verbinden. NFC speelt een belangrijke rol in de Xperia Tablet Z, want Sony’s One-Touch is grotendeels op NFC gebaseerd. Met One-Touch kun je content van je tablet naar je televisie en speakers streamen door ze alleen maar tegen elkaar te houden. Daarnaast krijgt de Xperia Tablet Z een universele infraroodmodus waarmee gebruikers direct vanaf hun tablet de televisie en andere Sony-apparaten kunnen bedienen.

Xperia Tablet Z: accessoires en prijs

Voor de tablet komt een reeks aan accessoires beschikbaar, waaronder een laadcradle, een LCD-screenprotector en een lederen draaghoes. Deze is verkrijgbaar in zwart, wit of rood. De goedkoopste variant van de Xperia Tablet Z met 16GB aan opslagruimte gaat 500 euro kosten. Als je 32GB aan opslagruimte wilt, wordt de prijs 550 euro. De LTE-versie met 16GB aan opslagruimte krijgt een prijskaartje van 630 euro. De tablet is vanaf het tweede kwartaal van 2013 beschikbaar.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.