Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets en smartphones sneller opladen met Qualcomm Quick Charge 2.0

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2013, 10:27 CategorieHardware

Begin vorige maand onthulde Qualcomm haar nieuwste processors voor mobiele apparaten, waaronder de krachtige Snapdragon 600 en Snapdragon 800 chipsets. De chipfabrikant beloofde nog snellere en energiezuinige prestaties, maar voegt deze week nog een extra feature aan de lijst toe; Qualcomm Quick Charge 2.0.

De technologie is gebaseerd op Quick Charge 1.0, welke het mogelijk maakt smartphones met een oudere Snapdragon processor tot 40 procent sneller op te laden. Meer dan 70 mobiele apparaten maken momenteel gebruik van deze techniek. Met Quick Charge 2.0 belooft Qualcomm tablets en smartphones die uitgerust zijn met een nieuwe Snapdragon 800 processor van het bedrijf tot 75 procent sneller te kunnen opladen dan mobiele apparaten zonder de techniek. De technologie is terug te vinden in zowel het apparaat zelf als de AC adapter, maar de chipfabrikant werkt momenteel samen met fabrikanten van AC adapters om de techniek ook voor andere apparaten beschikbaar te stellen.

Volgens Qualcomm’s eigen testresultaten laden apparaten zonder de technologie binnen 7 uur op en apparaten met de technologie binnen 3 uur. Qualcomm toont de nieuwe techniek voor het sneller opladen van je mobiele apparaten tijdens MWC 2013, welke volgende week van start gaat, en verwacht dat de eerste Quick Charge 2.0 apparaten in 2014 op de markt verschijnen.

Via: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.