Tablets genereren meer omzet dan notebooks, desktops en netbooks

21 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Logitech-Tablet-Keyboard

Uit een begin dit jaar gepubliceerd onderzoek van GfK Retail en Technology bleek al dat het aantal tabletgebruikers het afgelopen jaar flink gestegen is en uit een deze week gepubliceerd onderzoek blijkt dat de tablet het afgelopen kwartaal meer omzet heeft opgeleverd dan notebooks, desktops en netbooks bij elkaar.

Tablets verslaan notebooks, desktops en netbooks

GfK Retail en Technology meldt vandaag dat er sinds maart van afgelopen jaar meer tablets dan notebooks verkocht worden in Nederland maar dat sinds september het aantal verkochte notebooks pas echt hard gedaald is. Juist in die periode is de verkoop van tablets flink gestegen. In december van 2012 is er daardoor meer omzet behaald uit de verkoop van tablets dan notebooks, desktops en netbooks bij elkaar genomen. Uit het onderzoek blijkt dat er in 2012 1.8 miljoen tablets verkocht zijn. In totaal zouden er sinds de introductie van de tablet in Nederland nu 2.9 miljoen tablets over de toonbank gegaan zijn.

E-reader nog steeds populair

Wie gedacht had dat de e-reader zijn langste tijd gehad heeft, heeft het mis. Volgens GfK doet deze productgroep het nog steeds erg goed maar zijn de prijzen het afgelopen jaar fors gedaald. Opvallend is dat de e-reader met name via de fysieke winkels verkocht worden in plaats van via webwinkels.

Toetsenborden populaire accessoires

Bij al die verkochte tablets horen natuurlijk accessoires en volgens GfK profiteren vooral fabrikanten van toetsenborden hiervan. De omzet van toetsenborden waarmee tabletbezitters productief kunnen werken zou in een jaar tijd verdubbeld zijn.

Via: Webwereld

Reacties (0)