Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter-app Tweetbot plaatst gênante berichten bij piraten

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 21:53 CategorieApple

De ontwikkelaar van de populaire Twitter-app Tweetbot, genaamd Tapbots, heeft wel een hele aparte aanpak om de piraterij van zijn app tegen te gaan. BIjna elke Twittergebruiker die op illegale wijze zijn app gebruikt, liet hij een vrij beschamende tweet plaatsen. 

Screen_Shot_2013-02-27_at_9.09.53_AM

De tweet luidt “I’ve been demoing a pirated copy of @tweetbot and really like it so I’m going to buy a copy!”, en door de massale piraterij van de Twitter-app overspoelde de tweet het sociale netwerk van 140 tekens. Een korte zoekopdracht levert enorm veel resultaten op waardoor duidelijk wordt dat de meeste illegale gebruikers uit landen als India komen.

Volgens de ontwikkelaar wordt de tweet niet expres geplaatst en moet de gebruiker daadwerkelijk op de knop drukken voordat de tweet naar Twitter wordt verzonden. Op de vraag waarom ze dit doen, antwoord Tapbots simpel met “stupiditeit“. De illegale versies van Tweetbot komen veelal voor op gejailbreakte iPhones en iPads. Door de jailbreak is het mogelijke om een app te installeren en up te daten zonder dat je de betreffende app daadwerkelijk hebt gekocht.

De actie mag de piraterij van Tweetbot dan niet stoppen, het is in ieder geval goede publiciteit voor de Twitter-app. Tweetbot is zowel voor de iPhone als iPad beschikbaar en ondergetekende vindt het met afstand de beste Twitter-app voor iOS. En waarschijnlijk al die piraten met illegale versies ook.

Download: Tweetbot voor iPhone en iPad

Via: The Verge

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  28 februari, 2013 om 13:47

  Twitter…..

  Nee sorry, ik kan er gewoon niet warm voor lopen….

 2. Smokeless V2
  05 december, 2013 om 20:00

  Yes! Finally something about electronic cigarettes ego-w.

 3. nicstick cigarette
  07 februari, 2014 om 19:19

  Hi would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m going to start my own blog sooon but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and
  I’m looking for something unique. P.S My apologies for getting off-topic but I haad to ask!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.