Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vacatures Microsoft bevestigen komst Windows Blue update

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2013, 16:50 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen september, een maand na de lancering van Windows 8, doken de eerste geruchten over de volgende Windows versie en de nieuwe softwarestrategie van Microsoft al op. De softwaregigant zou in 2013 de zogenaamde Windows Blue update uitbrengen. Deze week lijken de geruchten bevestigd te worden door vacatures die Microsoft online gezet heeft.

Nieuwe software- en prijsstrategie

Windows Blue zou de start van een compleet andere strategie zijn. Microsoft zou namelijk voor een jaarlijkse updatecyclus kiezen, net zoals Apple en Google momenteel doen. Daarnaast zou Microsoft de user interface gedeeltelijk wijzigen en voor een andere prijsstelling kiezen. Gebruikers die reeds een versie van Windows hebben zouden de Blue update tegen een klein bedrag kunnen aanschaffen.

Windows Blue vacatures

Microsoft heeft deze week vacatures online gezet die de komst van Windows Blue, wat de codenaam voor de nieuwe Windows versie is, lijken te bevestigen. Het bedrijf is op zoek naar een Software Development Engineer en een Senior Development Lead. In de omschrijving van de vacatures werd (inmiddels verwijderd door Microsoft) gesproken over de Windows Blue update. De nieuwe medewerkers zouden zich bezighouden met verbeteringen in het startscherm, de levenscyclus van applicaties en personalisatie. Hieronder vind je een quote uit de omschrijving;

We’re looking for an excellent, experienced SDET to join the Core Experience team in Windows Sustained Engineering (WinSE). The Core Experience features are the centerpiece of the new Windows UI, representing most of what customers touch and see in the OS, including: the start screen; application lifecycle; windowing; and personalization. Windows Blue promises to build and improve upon these aspects of the OS, enhancing ease of use and the overall user experience on devices and PCs worldwide.

Windows Blue update na de zomer

Of Microsoft de naam ‘Blue’ aanhoudt voor de nieuwe Windows versie is vooralsnog onduidelijk. Diverse bronnen die nauw bij de ontwikkeling betrokken zijn zouden aangegeven hebben dat we de update ergens na de zomer van 2013 kunnen verwachten en dat deze beschikbaar gesteld wordt voor apparaten met Windows 8 (waarschijnlijk ook Windows RT), Windows Server 2012  en Windows Phone 8.

Via: ZDnet

 • Delen:

Reacties

 1. rene
  17 februari, 2013 om 18:25

  Dus als ik het goed begrijp mag je nu alweer een “klein”bedrag betalen voor een nieuwere versie van Win 8?? Hoop dan niet dat ze elk jaar weer met iets nieuws komen.

  • Martijn Chel
   17 februari, 2013 om 18:43

   Is niet heel ongewoon hoor. Apple doet het met OSX ook.

 2. rene
  17 februari, 2013 om 22:42

  en moet je daar ook steeds weer voor betalen dan? heb je wel een keuze of gaan ze het zo doen dat je wel MOET updaten om zo alle functies te kunnen blijven gebruiken!!!

  • Martijn Chel
   17 februari, 2013 om 22:58

   Hoe Microsoft het gaat doen weet ik niet, maar over het algemeen is het een keuze. Als je het niet wilt blijven de functies die je hebt behouden maar natuurlijk verloopt de ondersteuning dan na een bepaalde tijd.

 3. tmp_cox
  18 februari, 2013 om 16:04

  Windows blue zou gratis zijn en app makers de kans geven om Bepaalde apps die ze voor Windows Phone 7, 8 hebben ontwikkeld ook naar Windows 8/ RT zou moeten laten brengen met een code.

  Dus bijvoorbeeld: Contre Jour voor Windows Phone (7, 8) met een code overschrijven naar Windows 8/ RT,

  overigens gaat die niet met alle apps omdat Windows 8 & RT voor Desktop, Laptop en Tablet is/ zijn.

  Dus bijvoorbeeld de NOS app voor Windows Phone 7, 8 zou nooit en te nimmer op Windows 8/ RT kunnen verschijnen omdat dat een andere resolutie en andere interface heeft.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.