Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WikiPad gaming tablet wordt kleiner en goedkoper

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2013, 17:25 CategorieAndroid

De speciaal voor het spelen van games ontwikkelde WikiPad tablet had allang in de Amerikaanse winkels moeten liggen maar door diverse productieproblemen en veranderingen in de markt heeft het bedrijf achter de tablet besloten het over een compleet andere boeg te gooien. De 10.1 inch WikiPad die we tot op heden gezien hebben wordt kleiner en goedkoper.

WikiPad gaming tablet

In september van vorig jaar werd de 10.1 inch WikiPad tablet officieel gepresenteerd, verschenen de eerste reviews en werd aangekondigd dat de tablet vanaf oktober voor een prijs van 499 dollar in de Amerikaanse winkels zou liggen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Deze week heeft het bedrijf achter de WikiPad bekendgemaakt dat de 10.1 inch tablet voor onbepaalde tijd vertraagd is, als deze nog ooit komt. De reden hiervoor is dat de farikant die de displays zou produceren hiermee gestopt is en de tabletmarkt veranderd is. Aangezien tablets steeds goedkoper worden en 7 inch modellen aan populariteit winnen heeft het bedrijf besloten de WikiPad goedkoper en kleiner te maken.

WikiPad-7-2

WikiPad 7

De WikiPad 7 is nagenoeg hetzelfde als zijn grotere broer maar moet het doen met een 7 inch display. Het apparaat is uitgerust met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, wifi, Bluetooth, een microSD card reader en natuurlijk de afneembare controllers voor het spelen van games. Qua software draait de WikiPad 7 op Android 4.1 Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

De 7 inch WikiPad 7 zou, wanneer deze keer alles vlekkeloos verloopt, komende lente op de markt moeten verschijnen voor een prijs van 249 dollar. Kijkend naar de concurrentie, waaronder de Google Nexus 7, en de meegeleverde controllers is dat geen verkeerde prijs.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.