Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wine laat Windows apps binnenkort op Android tablets draaien

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 13:16 CategorieAndroid

Android applicaties op je Windows PC laten draaien is al mogelijk met onder meer Bluestacks, maar wat als je Windows applicaties wilt draaien op een Android apparaat? De ontwikkelaars van Wine, een gratis open-source softwareprogramma waarmee je Windows programma’s op andere besturingssystemen kunt draaien, hebben Wine voor Android aangekondigd.

Wine voor Android

Ontwikkelaar Alexandre Julliard heeft tijdens de Free and Open source Software Developers European Meeting een demonstratie gegeven van Wine voor Android welke draaide op een emulator in plaats van een Android toestel. Dit maakte de werking echter behoorlijk traag en daardoor de software nagenoeg onbruikbaar. Een van de bedrijven achter Wine, Codeweavers, wil de software nu verder ontwikkelen en binnen niet al te lange tijd naar Android apparaten die gebaseerd zijn op een ARM-processor brengen.

Uiteindelijk moet het mogelijk zijn Wine voor Android op een Android tablet of smartphone te draaien en vervolgens Windows applicaties te gebruiken. Dit is met name handig voor bedrijven en zakelijke gebruikers die afhankelijk zijn van eigen, custom, Windows software en hiervoor geen Android alternatieven hebben. Wanneer Wine voor Android moet verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Phoronix

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. tmp_cox
  04 februari, 2013 om 15:49

  kan de das omdoen met het Windows 8 en Windows Phone plan dat nu net 3 maanden uit is…

  Aan de andere kant Wine voor Ubuntu’/ Linux’ gaf vaak crashes en hoe willen ze nou bijvoorbeeld Office in een app proppen op een ARM processor…

  Conclusie: Geen dreiging van Microsoft, Wine loopt al stroef op x86 en x68 apparaten laat staan op ARM apparaten als App…

  – De vraag bij mij… Zou Google zich soms bedreigd voelen door Windows 8 en RT (waarvan RT alleen office op het bureaublad ondersteund & de rest in de ”start” interface), waarmee je meer kan dan een Android of Ipad (ios) tablet?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.