Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wunderlist 2: handige todo-app, nu ook voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2013, 15:49 CategorieAndroid

Er gaat niets boven mijn notitieblokje en pen. Dingen doorstrepen, weg krassen, pijltjes zetten en gekke poppetjes tekenen. Wunderlist 2, de vernieuwde versie van de populaire todo-app, probeert die magie op het beeldscherm te evenaren en is nu naast Android-smartphones ook beschikbaar voor Android-tablets. 

Wunderlist heeft in een korte periode een grote verandering ondergaan. De app kampte met stabiliteitsproblemen, synchroniseerde niet altijd even rap en had geen speciale tablet-interface. Na versie 2.0 zijn de meeste problemen verholpen en sinds de laatste update beschikt de app nu ook over een tablet-interface die volgens de ontwikkelaar met name voor de Nexus 7 is geoptimaliseerd, maar ook met andere formaten Android-tablets te gebruiken is.

Wunderlist 2: samen en alleen

Wunderlist 2 werkt via de browser, je smartphone en tablet. Altijd en overal. Je hebt een Postvak In waar je al je belangrijkste notities in bewaart. In het menu kun je lijsten (boodschappen, cadeautjes en dergelijke) toevoegen en deze openen of verwijderen. Ook het instellingenknopje is in het menu te vinden. Hier pas je de geluiden, widget-synchronisatie, app-achtergrond en andere app-eigenschappen aan. Bovenaan het menu zie je een notificatie-icoon die alle notificaties weergeeft, zoals het bericht dat iemand een lijst met je deelt, een notitie toevoegt of een taak heeft voltooid. 

wunderlist2

Een notitie toevoegen gaat lekker vlot en deze wordt direct met al je apparaten gesynchroniseerd. Een notitie kan worden uitgebreid met een vervaldatum, herinnering  subtaken of gewoon een extra notitieveld. Is een notitie erg belangrijk? Druk op het sterretje en markeer ‘m. Zo staat ‘ie altijd bovenaan. Een notitie kan digitaal worden doorgestreept door op het selectievakje te drukken. De tekst van de notitie wordt dan ook daadwerkelijk doorgestreept en verdwijnt – of juist niet, dit is een eigen keuze – van je apparaten.

Wunderlist 2: delen en altijd

Als je lijsten deelt, wordt degene die ook toegang heeft tot de lijst altijd op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Handig voor boodschappenlijstjes of een niet-vergetenlijstje voor de vakantie. Een lijst verzenden kan via de ingebouwde deelfunctie van Android: zo hebben degenen die geen Wunderlist 2 gebruiken ook de mogelijkheid om de lijst – in normale tekstvorm – in te zien. De deelfunctie speelt een grote rol in de nieuwe Wunderlist: je kunt alles via je Android-smartphone of -tablet delen, om vervolgens op Wunderlist 2 te drukken en van de gedeelde content direct een nieuwe notitie te maken. Voor het onthouden van die ene film die in een tweet wordt aangeraden.

De widget van Wunderlist 2 is ook fijn: via het schermpje heb je snel toegang tot al je notities en kun je direct een nieuwe toevoegen. Door de laatste update werkt de widget ook op grotere schermen en vormt deze samen met de officiële Chrome plug-in een zeer efficiënte combinatie. Wunderlist 2 mag dan voor velen nooit de magie van een notitieblokje en pen evenaren, qua gemak, sociale eigenschappen en samenwerking spant Wunderlist 2 echt de kroon.

Download: Wunderlist 2

 • Delen:

Reacties

 1. tom
  12 februari, 2013 om 20:20

  Ik ben wel eens benieuwd wat anderen vinden van de voorwaarden die je steeds bij apps moet accepteren. Je moet vaak overal inzage in geven en een app mag van alles bedienen en bewerken zonder toestemming. Ik vind t allemaal nogal wat. Hoe denken jullie hierover? Misschien een keer de do’s and dont’s behandelen hier?

 2. Nadine
  29 januari, 2015 om 12:03

  Heeyy
  Als ik iets afvink krijg ik geen gluid hoe komt dat ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.