Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE presenteert Grand Memo: 5.7 inch phablet met nieuwe Snapdragon 800

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2013, 23:33 CategorieAndroid

De phabletmarkt heeft er een mooi nieuw toestel bij. De ZTE Grand Memo, die enkele weken geleden al onofficieel werd geïntroduceerd, is een grote jongen met een 5.7 inch 720p HD TFT-scherm en de eerste smartphone met Qualcomms gloednieuwe Snapdragon 800 1.5Ghz quadcore-processor.

Een unieke eigenschap van de Grand Memo is dat de smartphone direct het homescreen toont wanneer je ‘m inschakelt. Dit doe je door je vinger langer dan een seconde op het zwarte scherm te houden waarna het homescreen wordt getoond. Je hebt ook de mogelijkheid om te pinchen waarna een balk wordt geactiveerd met snelkoppelingen naar de telefoon, camera en WhatsApp.

ZTE Grand Memo: specificaties en beschikbaarheid

De Grand Memo krijgt 1GB aan werkgeheugen (een beetje aan de lage kant), een 13 megapixelcamera, 16GB aan opslagruimte en draait op Android 4.1.2 Jelly Bean. Het geluid van de phablet moet volgens ZTE echt een aandachtstrekker zijn: door de integratie van Dolby Digital Plus Surround, een speciale codec voor mobiele apparaten, zou het geluid veel helderder klinken en meer aanwezig zijn. De Grand Memo krijgt zijn energie van een 3200 mAh-accu en ondanks de vrij grote batterij is de smartphone maar 8.5 millimeter dik. 

De Grand Memo wordt eerst uitgebracht in China en komt daarna spoedig naar Europa. ZTE heeft nog geen adviesprijs bekendgemaakt. 

UPDATE: Het schijnt dat de Grand Memo geen Snapdragon 800 heeft, maar over Qualcomms Snapdragon S4 Pro beschikt.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.