Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

16.5 procent van alle Androidapparaten draait op Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 10:45 CategorieAndroid

Eens per maand maakt Google bekend hoe het staat met de distributie van de verschillende Android versies, gemeten door te kijken naar de Android apparaten die in 14 dagen de Google Play Store gebruiken. Uit de nieuwe cijfers kunnen we halen dat Android 4.1 en 4.2 Jelly Bean terrein winnen maar dat Android Gingerbread nog steeds op de meeste apparaten draait.

Android Jelly Bean wint terrein

Google heeft vandaag bekendgemaakt dat Android 4.1 Jelly Bean momenteel op 14.9 procent van de Androidapparaten draait, zowel smartphones als tablets. Het meest recente Android 4.2 Jelly Bean wordt gebruikt door 1.6 procent van alle apparaten. Momenteel zijn nog maar weinig Android tablets voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, waaronder de Google Nexus 7 en Google Nexus 10. Tijdens MWC 2013 hebben wel meerdere fabrikanten Android 4.2 Jelly Bean tablets aangekondigd.

Android 2.3 Gingerbread draait momenteel op 44.2 procent van alle Androidapparaten en Android 4.0 Ice Cream Sandwich vinden we terug op 28.6 procent van alle apparaten. De eerste voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, 3.2 Honeycomb, is met 1.2 procent nauwelijks meer terug te vinden. De meeste fabrikanten hebben hun tablets dus in ieder geval de update naar Ice Cream Sandwich gegeven.

Android Key Lime Pie

De verwachting is dat Google in mei de volgende versie van Android aankondigt. De nieuwe versie krijgt de naam Key Lime Pie mee maar over de nieuwe features die Google er in zal verwerken is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.