Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

2.4 miljoen Nederlandse huishoudens beschikken over een tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2013, 19:26 CategorieAndroid

Het aantal Nederlandse huishoudens dat beschikt over een tablet is het afgelopen jaar flink gegroeid. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat eind 2012 ongeveer 2.4 miljoen Nederlandse huishoudens een tablet hadden, wat neerkomt op ongeveer één op de drie Nederlandse huishoudens. Uit eenzelfde onderzoek dat begin 2012 uitgevoerd werd bleek dat dit aantal op ongeveer 1 miljoen lag. Hieruit kunnen we opmaken dat het aantal huishoudens met een tablet het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is.

iPad blijft populair

Uit het onderzoek van Telecompaper, gebaseerd op de antwoorden van 6.600 Nederlandse consumenten, blijkt verder dat de iPad nog steeds de klok slaat. 1.25 miljoen van de 2.4 miljoen huishoudens gebruikt de populaire tablet van Apple. Op de tweede plek zien we Samsung terug aangezien 542.000 huishoudens beschikken over een van de Galaxy Tab modellen van de Koreaanse fabrikant. Van de huishoudens die nog geen tablet hebben overweegt 17 procent de komende maanden hun eerste tablet in huis te halen. Vorig jaar gaf 14 procent aan dit te doen en volgens Telecompaper heeft 11 procent zich aan zijn woord gehouden.

Gebruik tablets

Ook over het gebruik van tablets kwam men meer te weten. Zo wordt de tablet gemiddeld 9 uur per week gebruikt, al is niet duidelijk of dit door één of meerdere personen is. Nederlandse tabletgebruikers gebruiken hun toestel vooral om te surfen op het internet, te gamen, e-mail te checken en de sociale media bij te werken. Ten opzichte van begin 2012 gebruiken meer mensen hun tablet voor social media en online TV kijken.

4.3 miljoen tabletgebruikers

Eind 2012 publiceerde GfK Intomart een vergelijkbaar onderzoek waaruit bleek dat 4.3 miljoen mensen in Nederland een tablet gebruiken. Ook dat onderzoek bevestigde dat Apple met een marktaandeel van 60 procent nog steeds koploper is en op afstand gevolgd wordt door Samsung.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.