Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer zinspeelt op phablets en Windows RT-tablets voor 2013

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2013, 22:31 CategorieAndroid

Acer gaat in het tweede kwartaal van dit jaar de opties bekijken om eigen phablets en Windows RT-tablets op de markt te brengen. Dat meldt dat hardwarefabrikant op de Mobile World Congress 2013. Het zou een logische stap zijn na Acers huidige laptop-, ultrabook- en tabletlijn. 

De eerste grote stap voor Acer dit jaar is de introductie van de Iconia B1, een kleine 7 inch-tablet met een adviesprijs van 139 euro. Volgens Yves Cosendai van Acer heeft het bedrijf daarmee zijn tabletlijn “vernieuwd” en moet de Iconia B1 met de succesvolle Nexus 7 van Google en Asus en Amazons Kindle Fire gaan concurreren.

Acer: phablets en Windows RT-tablets 

“We hebben op dit moment nog niets aangekondigd, maar we zijn zeker aan het kijken naar onze opties in de phablet- en Windows RT-markt”, aldus Cosendai. “De phablet is echt een product dat we een warm hart toedragen. We hebben een geschiedenis in notebooks, tablets en ultrabooks en we gaan in het tweede kwartaal van 2013 langzaam naar schermformaten van 6 en 5 inch.”

Acer is echter wel kritisch geweest op Microsofts Windows RT, maar is toch aan het bijdraaien. “We hebben tijdens de release van onze nieuwe producten voor Windows 8 gekozen, want we wisten dat het niet moeilijk zou zijn om dit besturingssysteem met onze hardware te verkopen”, zegt Cosendai. Acer heeft al enkele Windows 8-tablets gelanceerd: de W510, W511 en W700. 

“Windows RT houden we in ons achterhoofd, maar het draait allemaal om wanneer de tijd rijp is. Als de user interface en apps beter worden, gaan we Windows RT overwegen.”

Via: TabTimes

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.