Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon brengt Kindle Fire HD 8.9 naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2013, 10:27 CategorieAndroid

Afgelopen september presenteerde Amazon haar nieuwste tablets maar bracht nog niet alle modellen naar Europa. Deze week komt daar verandering in want ook de Amazon Kindle Fire HD 8.9 verschijnt in diverse Europese landen voor een prijs vanaf 269 euro.

Amazon Kindle Fire HD 8.9

De Amazon Kindle Fire HD 8.9 is al sinds november 2012 te koop in de VS maar verschijnt nu pas in onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië. De tablet met Full HD display wordt aangeboden in twee varianten; Een model met 16GB aan opslaggeheugen voor 269 euro en een model met 32GB aan opslaggeheugen voor 299 euro. Op dit moment wordt er nog geen variant met 3G/4G aangeboden in Europa.

Voor 269 of 299 euro krijg je onder meer een 8.9 inch IPS LCD display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Texas Instruments OMAP 4470 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, een PowerVR SGX544 GPU, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Qua aansluitingen is de Kindle Fire HD 8.9 uitgerust met een microUSB poort en een microHDMI aansluiting. Aan de voorzijde bevindt zich nog een HD webcam voor videogesprekken. De tablet draait op een aangepaste versie van Android die compleet ingericht is op content van de Amazon winkels.

Amazon Kindle Fire tablets in Nederland

Amazon biedt de Kindle Fire tablets nog niet aan in Nederland. Wel gaan er geruchten dat het bedrijf binnen niet al te lange tijd een online winkel zal openen in Nederland wat mogelijk ook betekent dat de introductie van de Kindle Fire tablets niet lang op zich zal laten wachten.

 • Delen:

Reacties

 1. zepolna
  14 maart, 2013 om 14:09

  Hmmmm – De tablet draait op een aangepaste versie van Android – ?? Wat moet ik daar onder verstaan eigenlijk ?
  Doen delen het niet ? Kan je internetten, kan je naar de Google Play Store ? Welke versie is het eigenlijk (Android 4.1 of een hele afwijkende versie ?)
  De prijs lijkt wel OK….ALS je er hetzelfde mee kan doen als bij ”normale” Android Tablets…bijvoorbeeld de Google Nexus.
  Hoe zijn de prestaties bijvoorbeeld in verhouding tot die Google Nexus ?
  Info zou iets concreter kunnen misschien….alvast bedankt ! :-)

  • Martijn Chel
   14 maart, 2013 om 14:19

   Daarom staan er links in het artikel :)
   Elke keer een hele tablet uitleggen is lastig. Maar kort; aangepast houdt in dat Amazon een eigen schil er overheen gelegd heeft. Daarbij krijg je dan toegang tot de Amazon App Store. De versie van Android (4.0 ICS uit mijn hoofd) doet er eigenlijk niet toe aangezien je dit nauwelijks meer herkent.
   Verder kun je er hetzelfde mee doen als met elke andere tablet en als je wilt zijn er altijd manieren om bijvoorbeeld de Play Store toe te voegen.
   Voor de prestaties zou je even wat reviews moeten Googlen.

 2. Vink
  14 maart, 2013 om 16:28

  In België kan je hem blijkbaar nog niet kopen. Toch zou ik er nog een willen hebben voor de paasvakantie. Weet iemand hoe ik er een kan bemachtigen?

  • Martijn Chel
   14 maart, 2013 om 16:33

   Via Amazon.de bijvoorbeeld.

   • Vink
    14 maart, 2013 om 16:46

    Het lukt mij niet via amazon.co.uk, amazon.com, amazon.de of amazon.fr. Als ik mijn thuisadres ingeef krijg ik respectievelijk de volgende meldingen:
    This item cannot be shipped to the address you selected. (Learn more.) You may either change the shipping address or remove the item by clicking Delete.
    Dieser Artikel kann nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden. (Erfahren Sie mehr.) Ändern Sie entweder die Lieferadresse, oder entfernen Sie den Artikel durch klicken auf “Löschen”.
    Cet article ne peut pas être expédié à l’adresse que vous avez sélectionnée. (Plus d’informations.) Vous pouvez modifier l’adresse d’expédition ou supprimer l’article en cliquant sur Supprimer.

   • Martijn Chel
    14 maart, 2013 om 16:56

    Er zijn diensten die een adres in het buitenland aanbieden en je het product vanaf dat adres toesturen, bijvoorbeeld Myus.com.
    Ook kun je een vriend/familielid in het buitenland vragen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.