Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

American Airlines verruilt handleidingen cockpit voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2013, 11:46 CategorieiPad

Het is alweer twee jaar geleden dat de Amerikaanse Federal Aviation Association aankondigde vliegtuigen te willen gaan uitrusten met de iPad Electronic Flight Bags die de papieren handleidingen moeten vervangen. Inmiddels heeft vliegtuigmaatschappij American Airlines het nieuwe systeem geïntegreerd in een aantal vliegtuigen.

De iPad Electronic Flight Bag is simpelweg een iPad waarop alle belangrijke informatie uit verschillende papieren handleidingen te vinden is, waaronder de aanvliegroutes, bedrijfshandleiding en instructiehandleiding. De iPad vervangt ruim 18 kilogram aan papier en wordt in een mount geplaatst die zich naast de piloot bevindt zodat deze altijd snel toegang heeft tot de digitale informatie. In de cockpit is echter nog wel één handleiding te vinden en dat is de Quick Response Handbook met informatie voor noodgevallen. De iPad beschikt daarnaast over een extra HyperJuice accu waardoor de piloot er zeker van is minimaal 24 uur over alle informatie te beschikken.

Video: iPad in American Airlines cockpit

Reiswebsite Gadling heeft een kijkje mogen nemen in de vlietuigen van American Airlines waar de iPad reeds in geïnstalleerd is en heeft onderstaande video gemaakt.

Via: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.