Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amplify Tablet: Android tablet speciaal voor onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 14:16 CategorieHardware

De Amplify Tablet is speciaal gericht op scholieren. Niet voor vermaak, maar voor onderwijs. Na maanden van testen gaat de 10 inch-tablet in de verkoop, met eigen software die op Android is gebaseerd en een kleurrijke interface die het studeren moet stimuleren.

Amplify wil dat zijn tablet een platform voor het klaslokaal van de éénentwintigste eeuw wordt. Volgens het bedrijf is het vreemd dat scholieren nog steeds te vaak met pen en papier werken, en dat moet volgens Amplify anders. De tablet moet docenten in direct contact met zijn of haar leerlingen brengen en een meer overzichtelijke werkomgeving bieden. Zo kan een leraar bijhouden welke scholieren aanwezig of juist afwezig zijn, feedback geven op ingeleverde opdrachten, lessen inplannen en vormgeven en gemakkelijker instructies geven of vragen beantwoorden.

Amplify Tablet wil het studeren veranderen

amplifytabletDe interface is simpel en overzichtelijk, met gekleurde blokken voor de verschillende lessen en een overzicht van apps die bij het studeren moeten helpen. Boven het app-overzicht bevindt zich het profiel van de scholier waar meer informatie over zijn of haar aanwezigheid, behaalde cijfers en ingeleverde opdrachten te vinden is. Een profiel voor docenten is ook beschikbaar.

Daarnaast krijgt elke scholier toegang tot zijn eigen notitie-app die speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld en, afhankelijk van de les, een ander kleur krijgt. Zo worden de lessen netjes in het digitale notitieblok verdeeld.

Een unieke eigenschap van de Amplify Tablet voor docenten is dat het mogelijk is om zogeheten playlists te maken. Een playlist kan content inladen van tekstboeken, video’s en het internet, waardoor de lesstof veel dynamischer is dan enkel de letters uit het lesboek. 

De Amplify Tablet heeft een adviesprijs van 299 dollar en kan enkel met een abonnement van 99 dollar per jaar worden aangeschaft. Dit zou wel door de scholen gedaan moeten worden: het heeft geen nut om als ouder een Amplify Tablet voor je kind aan te schaffen. En hoewel we de Amplify Tablet waarschijnlijk niet snel in Nederland gaan zien, geeft het wel een goed beeld van hoe het klaslokaal 2.0 eruit komt te zien.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.