Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 4.2 Jelly Bean voor eerste en tweede generatie Galaxy Tabs’

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2013, 12:49 CategorieAndroid

Samsung is de laatste weken druk bezig met het updaten van haar Galaxy Tab tablets. Zo heeft de Galaxy Tab 7.7 onlangs een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich gekregen en kreeg de Galaxy Tab 2 (7.0) een update naar Android 4.1 Jelly Bean. De plannen van de Koreaanse fabrikant gaan echter een stuk verder, als we de berichtgeving van insiders mogen geloven.

Android 4.2 voor alle Galaxy Tab tablets

Volgens bronnen van Sammobile zou Samsung namelijk het merendeel van de tot nu toe gelanceerde tablets willen voorzien van het recente Android 4.2 Jelly Bean. Samsung zou de Galaxy Tab 2 (7.0), Galaxy Tab 2 (10.1) en Galaxy Note 10.1 zeker een update naar de nieuwste versie van Android geven, maar zou ook de intentie hebben de eerste generatie Galaxy tablets te updaten. Dit is opvallend aangezien Samsung eind vorig jaar nog bekendmaakte dat alleen de Galaxy Tab 7.0 Plus en tweede generatie Galaxy Tab tablets een update naar Android 4.1 zouden krijgen.

Eerste generatie

Alle modellen met een dualcore processor zouden momenteel getest worden met Android 4.2 Jelly Bean. Dit zou betekenen dat bezitters van een Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 7.7 en Galaxy Tab 7.0 Plus mogelijk ook een update kunnen verwachten. Mochten te tests uitwijzen dat een update mogelijk is dan wil Samsung volgens de insiders de updates voor alle modellen voor september 2013 uitgerold hebben.

Na de Android 4.2 Jelly Bean update voor de eerste generatie en tweede generatie Galaxy Tab tablets zou Samsung de softwareondersteuning stoppen en zich gaan richten op nieuwe modellen.

Eerst zien, dan geloven

Bij dit alles moet wel gezegd worden dat het nog een gerucht is en Samsung staat helaas niet bekend om het up-to-date houden van ‘oudere’ modellen. Het is dus eerst zien, dan geloven.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 2 (10.1)
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. Frans van Proumeren
    11 april, 2013 om 16:36

    De rode galaxy tablet sinds kort aangeschaft en ik moet toegeven dat het gebruik leuker is dan op de telefoon. Helaas ben niet echt te spreken over de policy van Samsung met hun upgrades. Sony is hier veel sneller mee
    Goedkope tablets met Jelly Bean zijn al uitgerust met het nieuwere android systeem in de Kruitvat winkel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.