Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Andy Rubin draagt leiding Android binnen Google over aan Sundar Pichai

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2013, 19:04 CategorieAndroid

Google heeft vandaag bekendgemaakt dat er een belangrijke verandering heeft plaatsgevonden in het management van de Android afdeling. Oprichter van Android, Andy Rubin, draagt namelijk per direct de leiding van de afdeling over aan Sundar Pichai wie momenteel al leiding geeft aan de afdelingen van Chrome en Google Apps.

Andy Rubin draagt stokje over

In een blogpost laat Larry Page, de CEO van Google, weten dat Andy Rubin stopt met zijn activiteiten als leidinggevende binnen Android. Rubin is de oprichter van Android dat in 2005 overgenomen werd door Google. De afgelopen zeven jaar was hij mede verantwoordelijk voor het succes van het mobiele besturingssysteem. Zo laat Larry Page weten dat er inmiddels 750 miljoen toestellen met Android software geactiveerd zijn en dat er 25 miljoen applicaties uit de Google Play Store gedownload zijn.

Sundar Pichai nieuwe topman Android

Rubin stopt echter niet compleet met zijn activiteiten binnen Google, al is niet duidelijk wat hij exact gaat doen. Wel laat hij weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De nieuwe topman wat betreft Android wordt Sundar Pichai. Pichai gaf al leiding aan de afdelingen voor Chrome en Google Apps en mag Android nu dus aan zijn takenpakket toevoegen.

 • Delen:

Reacties

 1. wouter
  13 maart, 2013 om 19:32

  misschien wordt dit dan wel de samenvoeging van android en chrome os.

  • Martijn Chel
   13 maart, 2013 om 19:37

   Laten we het hopen, lijkt mij een prima idee :) Zag de geruchten ook al op Twitter voorbij komen. Wachten is op Google I/O wellicht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.