Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple komt met eigen game controller voor iPad en iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2013, 15:20 CategorieAccessoires

Het spelen van games op mobiele apparaten, met name tablets, wordt alsmaar populairder en in 2012 zagen we een flinke groei in het aantal controllers en andere accessoires dat hiervoor uitgebracht werd. De iPad nog steeds een van de meest populaire tablets en Apple zou volgens recente geruchten van deze trend willen profiteren door een eigen game controller te lanceren.

Volgens anonieme bronnen van Pocketgamer presenteert Apple in april een eigen game controller voor iOS-apparaten als de iPad en iPhone. Volgens de bronnen uit het circuit van ontwikkelaars zou het Amerikaanse bedrijf tijdens de Game Developers Conference in San Fransisco diverse gesprekken met ontwikkelaars gevoerd hebben om ondersteuning voor de nieuwe controller te garanderen. Helaas ontbreekt het momenteel nog aan details over de accessoire. Een belangrijke reden hiervoor is dat niemand de controller tot op heden nog gezien heeft.

Dat niemand de controller nog gezien heeft wil natuurlijk weinig zeggen maar het maakt het een stuk waarschijnlijker dat Apple puur oriënterende gesprekken met ontwikkelaars gevoerd heeft. Daarbij laat Jim Dalrymple, een Apple kenner die het vaak bij het juiste eind heeft, op zijn eigen website weten dat dit gerucht niet klopt. Wel verschenen er vorig jaar rond deze tijd geruchten die ook over een controller van Apple spraken. Toen werd er gezegd dat er een intern project bestond om een fysieke controller op de markt te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.