Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil patent op draadloos opladen iPad via Smart Cover

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2013, 15:41 CategorieAccessoires

Apple heeft een patent ter goedkeuring ingediend dat beschrijft hoe de iPad via de Smart Cover draadloos wordt opgeladen. Het patent draagt de naam “Geïntegreerde inductieve oplading in de beschermhoes” en zou erop kunnen duiden dat Apple kijkt naar nieuwe manieren op zijn tablet van energie te voorzien.

In tegenstelling tot de draadloze Qi-oplader die veelal door grote fabrikanten wordt gebruikt, wil Apple het opladen van de iPad gaan combineren met accessoires als de Smart Cover. Op de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat de iPad door de Smart Cover via inductie (dezelfde techniek als de kookplaten) wordt opgeladen.

Draadloos opladen iPad

De batterij die de iPad van energie zou moeten voorzien, zit in de Smart Cover verwerkt. Het draadloos opladen zou automatisch worden geactiveerd wanneer de Smart Cover wordt gesloten, waarna de iPad weer van stroom wordt voorzien. De Smart Cover wordt volgens het patent via een usb-kabel opgeladen, maar Apple sluit enkele zonnepanelen op de Smart Cover ook niet uit.

Apple is al langer geïnteresseerd in draadloos opladen maar heeft tot op heden geen actie ondernemen om dit ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Het gerucht ging dat de iPhone 5 van draadloos opladen zou worden voorzien, net als enkele grote Android-concurrenten van diezelfde periode. Dat is echter niet gebeurd.

Via: AppleInsider

  • Delen:

Reacties

  1. Gerritsen
    22 maart, 2014 om 16:21

    Gaarne bericht als uw nw.draadloze oplader op de markt komt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.