Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AppMachine: Maak zelf professionele native apps voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2013, 13:21 CategorieAndroid

We hebben tijdens het Mobile World Congress in Barcelona niet alleen nieuwe tablets gezien. Ook op het gebied van apps en software was er veel nieuws te melden. Een van de meest interessante ontwikkelingen komt van Nederlandse bodem. Met AppMachine is het namelijk mogelijk relatief eenvoudig zelf native apps voor Android en iOS te ontwikkelen.

Zelf apps ontwikkelen

Tijdens MWC 2013 werd AppMachine officieel gepresenteerd en kregen ook wij een demonstratie van het nieuwe platform. Het unieke aan App Machine is dat iedereen die een app voor Android of iOS wil ontwikkelen zelf met een online tool aan de slag kan en tegen een fractie van de normale kosten voor het ontwikkelen van een app een goed werkende native app kan creëren. Via het platform kan de app ook meteen gepubliceerd worden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Voor beginners en gevorderden

AppMachine biedt een ontwikkeltool voor zowel beginners als gevorderden. Heb je weinig verstand van het schrijven van apps en het ontwikkelen van een design, dan kun je terecht in de Gorgeous versie. Hierin krijg je toegang tot verschillende templates en bouwstenen waarmee je alle basisfuncties en uiterlijke kenmerken van je app kunt aanpassen. Ook kun je eenvoudig elementen als social media, video’s en RSS feeds integreren. Deze versie kost 399 euro.

Heb je wat meer verstand van het ontwikkelen van een design en de lay-out dan kun je de Designer versie gebruiker. Hierin krijg je de mogelijkheid om nagenoeg elke pixel en tekst aan te passen aan je eigen wensen. Ook kun je animaties aanpassen en de lay-out van de knoppen en teksten beheren. De Designer versie kost 699 euro. Later dit jaar wordt er een derde versie met de naam Developer gelanceerd. Deze versie is voor de echte ontwikkelaar die zelf tabellen, databases en functies toe wil voegen aan de app.

In ruim 20 minuten kregen we tijdens MWC 2013 een uitgebreide demonstratie van AppMachine en daaruit bleek meteen dat zelfs voor diegenen met minimale kennis van zaken een app snel op te zetten is. Het mooie is dat je de app via een computer naar eigen wens kunt inrichten en tegelijkertijd de app op je smartphone of tablet live kunt previewen. Aanpassingen die je op je computer doorvoert worden meteen in de werkende app op je smartphone of tablet getoond. Wanneer je eenmaal tevreden bent over de app kun je deze publiceren in de App Store en Google Play Store.

Betalen voor publicatie

Belangrijk detail is dat je niet betaalt totdat je de app publiceert. Je kunt dus direct aan de slag met de ontwikkeling van een eigen app en blijven aanpassen en tweaken totdat je helemaal tevreden bent. Pas op het moment dat je de app publiceert is de betaling vereist. Tijdens de demonstratie werd ons ook aangegeven dat de app vervolgens ook nog door het bedrijf gecheckt wordt zodat je er zeker van bent dat alles werkt.

Beschikbaarheid

AppMachine is op dit moment alleen te gebruiken door een kleine groep testers. De officiële versie is beschikbaar in mei 2013. Daarbij worden momenteel alleen smartphone apps ondersteund maar het bedrijf geeft aan binnen niet al te lange tijd ook tablet apps te zullen ondersteunen.

Meer informatie vind je op de website van AppMachine.

 • Delen:

Reacties

 1. Tim van der Helm
  07 maart, 2013 om 22:44

  Ik heb deze week gespeeld met AppMachine, en ben niet zo enthousiast als vele anderen die veelal afgaan op de previews.
  Het is een mooi, gebruiksvriendelijk systeem maar de mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt. Ik begrijp dat het nog in test is, maar ik zie het niet voor livegang in die mate worden uitgebreid dat het veel volwaardiger wordt.
  Een mooie oplossing voor diegene met weinig eisen en een klein budget (is dat wel zo?), maar voor de mensen die iets meer eisen komt het m.i. te kort.
  Op mijn blog heb ik er een nog wat uitgebreider stuk over geschreven: http://blog.timvanderhelm.nl/appmachine-mijn-eerste-indruk/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.