Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 13.3 inch FamilyPad 2 met Android 4.1 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2013, 9:49 CategorieAndroid

Vorig jaar introduceerde Archos haar eerste 13.3 inch tablet in de vorm van de FamilyPad. Dit model is gericht op het gebruik door het hele gezin en draaide op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. We wisten al dat Archos op korte termijn met een opvolger zou komen en vandaag heeft de Franse fabrikant de FamilyPad 2 met Android 4.1 Jelly Bean officieel gepresenteerd.

Archos FamilyPad 2

Het nieuwe model komt grotendeels overeen met de eerste generatie FamilyPad. Zo beschikt de tablet over een 13.3 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quadcore GPU Mali 400, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microUSB card reader, USB en HDMI poorten, wifi, en twee camera’s met elk 2 megapixels.

Het grote verschil zit hem in de processor en het besturingssysteem. De Archos FamilyPad 2 beschikt over een snellere dual-core ARM Cortex A9 variant met een kloksnelheid van 1.6GHz en draait op het recentere Android 4.1 Jelly Bean. Wat betreft de software levert Archos ook een aantal eigen applicaties mee, waaronder Office Suite Viewer en de Media Center apps. Het gewicht van 1.3 kilogram is hetzelfde gebleven maar de tablet is met een profiel van 11.6 millimeter wel wat dunner.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos FamilyPad 2 moet binnenkort in de winkels liggen voor een adviesprijs van 299 euro.

  • Delen:
Archos FamilyPad 2
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.