Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS lanceert phablet met Intel chip in juni, nieuwe Nexus 7 in mei’

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2013, 13:52 CategorieAndroid

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona introduceerde ASUS twee nieuwe Android-apparaten in de vorm van de 7 inch FonePad tablet GSM functies en de Padfone Infinity tablet/smartphone combinatie. Daar blijft het echter volgens nieuwe geruchten niet bij want ASUS zou in mei een nieuwe Nexus 7 lanceren en in juni met een phablet komen.

ASUS phablet met Intel chip

De ASUS FonePad is een uniek apparaat aangezien ASUS gekozen heeft de tablet uit te rusten met een Intel Clover Trail processor en de mogelijkheid met de tablet te bellen heeft toegevoegd. Waarschijnlijk wordt dit door ASUS en Intel als soort van experiment gezien maar volgens nieuwe geruchten zouden de twee bedrijven elkaar ook op het gebied van smartphones gevonden hebben. Volgens Digitimes heeft ASUS namelijk een phablet met een formaat van 5 of 5.5 inch in ontwikkeling. Dit toestel zou voorzien zijn van een Full HD display, net als de Padfone Infinity, en uitgerust worden met een Intel Clover Trail + Z2580 dualcore processor. De verwachting is dat ASUS de nieuwe phablet ergens in juni lanceert.

Tweede generatie Google Nexus 7

Digitimes weet ook te melden dat ASUS de fabrikant van de volgende generatie Nexus 7 is. Deze tablet, wederom ontwikkeld in samenwerking met Google, zou ergens in mei gelanceerd worden. Waarschijnlijk gaat het dan om de Google I/O conferentie die op 15 mei van start gaat. Kijkend naar recente geruchten zou de tweede generatie Google Nexus 7 beschikken over een 7 inch display met Full HD resolutie en een Qualcomm Snapdragon processor. De verwachting is dat Google tijdens Google I/O ook Android 5.0 Key Lime Pie, de nieuwste versie van Android, presenteert.

ASUS tablets 2013

ASUS komt overigens dit jaar niet alleen met de Padfone Infinity en de FonePad. De Taiwanese fabrikant heeft onlangs de 7 inch MeMO Pad tablet in Nederland gelanceerd en zal later deze maand ook de 10.1 inch MeMO Pad Smart naar Nederland brengen. Alle modellen van ASUS en andere fabrikanten vind je in onze tablet database. Hier kun je eenvoudig alle tablets vergelijken.

Via: Android Authority

  • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.