Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer AiO met Android en Windows 8 in mei te koop vanaf 1.249 euro

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2013, 13:55 CategorieAndroid

Begin dit jaar introduceerde ASUS een apart nieuw apparaat dat op twee besturingssystemen draait en dienst kan doen als tablet en als desktop. De ASUS Transformer All-in-One P1801 moet de voordelen van productief werken op een Windows 8 desktop combineren met de entertainmentmogelijkheden van een Android tablet.

ASUS Transformer AiO

ASUS heeft de Transformer AiO deze week officieel aangekondigd in Nederland en brengt het apparaat in mei op de Nederlandse markt voor een adviesprijs vanaf 1.249 euro. Dat is een hoop geld maar daarvoor krijg je dan wel een apparaat dat kan draaien op Windows 8 en op Android 4.1 Jelly Bean. Beide besturingssystemen zijn zowel in de desktop modus als in de tablet modus te gebruiken, ondanks het feit dat de hardware voor Windows 8 in de voet van het apparaat verwerkt zit. Zodra je de tablet loskoppelt kan Windows 8 naar de tablet gestreamd worden.

ASUS-Transformer-AiO-2

Wat betreft de hardware beschikt de Transformer AiO over een 18.4 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. In het display (de tablet) zit ook nog een quadcore Tegra 3 processor, 2GB aan werkgeheugen, een opslaggeheugen van 32GB, een microSD card reader en een USB 2.0 poort verwerkt. De voet van het geheel beschikt over de hardware om Windows 8 aan te sturen; Een Intel Core i3 of Core i5 processor, maximaal 8GB aan werkgeheugen, 1TB aan opslaggeheugen, een kaartlezer en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Meer informatie over de ASUS Transformer AiO en een hands-on video vind je in dit artikel.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Transformer AiO P1801 zwordt in mei in Nederland verwacht. De adviesprijs voor het goedkoopste model met Intel Core i3 processor en 4GB aan werkgeheugen bedraagt 1.249 euro. Voor de variant met Core i5 processor en 8GB aan werkgeheugen betaal je 1.349 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. fghfgjhg
  07 maart, 2013 om 14:06

  het is toch 18.4 inch

  • Martijn Chel
   07 maart, 2013 om 14:19

   Jep, thanks.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.