Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert Transformer Book Windows 8 convertible voor 1.299 euro

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2013, 10:49 CategorieHardware

We hebben de ASUS Transformer Book een klein jaar geleden voor het eerst voorbij zien komen en vandaag pas heeft ASUS de Windows 8 convertible officieel in Nederland gelanceerd. De Transformer Book TX300 moet volgende week in Nederlandse winkels verschijnen voor een prijs vanaf 1.299 euro.

Windows 8 convertible

Uit de naam kunnen we al halen dat de Transformer Book familie is van de eerder gelanceerde Transformer modellen die draaiden op Android. Het apparaat is dan ook een zogenaamde hybride of convertible waarbij er een keyboard dock op het display (de tablet) aangesloten kan worden. Volgens ASUS combineert het apparaat de prestaties en functionaliteit van een volledige notebook met de veelzijdige mobiliteit van een tablet.

ASUS Transformer Book

De ASUS Transformer Book wordt in twee varianten gelanceerd; een variant met een Intel Core i5 processor en een variant met een Intel Core i7 processor. Verder beschikken beide modellen over onder meer een 13.3 inch IPS LCD display met een Full HD resolutie, 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen in de tablet zelf, een HD camera aan de voorzijde, stereo speakers met ASUS SonicMaster-audiotechnologie, verschillende aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden, en Windows 8 als besturingssysteem.

ASUS-Transformer-Book-2

Een unieke feature is dat het keyboard dock beschikt over een eigen harddisk van 500GB, naast een eigen accu. In tabletmodus moet de Transformer Book acht uur meegaan en in notebook-modus tot vijf uur. In deze laatstgenoemde modus kan de batterijduur verlengd worden tot maximaal acht uur door de harde schijf en poorten van de dock uit te schakelen, waarbij het toetsenbord en touchpad actief blijven.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Transformer Book TX300CA-C4006H met Intel Core i5 processor heeft een adviesprijs van 1.299 euro, terwijl de Transformer Book TX300CA-C4005H met Intel Core i7 processor te koop zal zijn voor 1.399 euro.

  • Delen:
ASUS Transformer Book
Windows 8

Reacties

  1. Nick
    27 maart, 2013 om 22:56

    Het werd eens tijd! Nu maar hopen dat de voorraad groot genoeg is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.