Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bedrijven blokkeren steeds meer apps op tablets van werknemers

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2013, 16:10 CategorieAndroid

Het aantal tablets dat door bedrijven ingezet wordt groeit de laatste tijd hard maar dat heeft ook tot gevolg dat werknemers steeds vaker te maken krijgen met applicaties die door de werkgever geblokkeerd worden. Uit het Enterprise Mobility Cloud Report van Citrix blijkt dat steeds meer organisaties apps op een blacklist zetten.

Apps op blacklist bij bedrijven

Uit het onderzoek blijkt dat inmiddels 18 procent van de ondervraagde organisaties een blacklist met geblokkeerde applicaties voor smartphones en tablets hanteert. Dit zijn met name applicaties die gevoelige data die op de mobiele apparaten staat delen buiten de bedrijfsmuren en applicaties die de productiviteit van de werknemer kunnen verlagen. Zo worden onder meer Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube steeds vaker door werkgevers geblokkeerd.

Overigens maken bedrijven ook vaak gebruik van een whitelist met apps die wel toegestaan zijn. Volgens Citrix staan apps als Evernote, NitroDesk, TouchDown, Google Chrome en Adobe Reader in de meeste gevallen op deze lijst. Opvallend is dat Skype de enige app is die zowel op blacklists als whitelists voorkomt.

iOS vs Android

Uit het Enterprise Mobility Cloud Report blijkt verder dat iOS nog steeds het populairst is bij bedrijven. 58 procent van de ondervraagde bedrijven maakt gebruik van dit platform. Android groeit vooral hard in Europa, het Midden-Oosten en Afrika waar het platform nu een aandeel van 36 procent heeft. In dezelfde regio’s daalde het aandeel van iOS naar 43 procent. Interessant is ook dat iOS vooral gebruikt wordt in de retail, horeca en juridische- en verzekeringsbranche, terwijl Android met name populair is in branches zoals gezondheidszorg, logistiek en nutsbedrijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.