Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry roadmap toont nieuwe tablet en phablet voor 2013

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2013, 20:45 CategorieHardware

Het is alweer twee jaar geleden dat RIM, inmiddels omgedoopt tot Blackberry, een tablet op de markt bracht in de vorm van de BlackBerry PlayBook. Je zou zeggen dat het dus tijd is voor een opvolger, zeker nu BlackBerry 10, het compleet nieuwe besturingssysteem, op de eerste smartphones verschenen is. Deze week is er een roadmap uitgelekt waaruit we op kunnen maken dat er dit jaar een nieuwe tablet en zelfs een phablet gelanceerd zal worden.

Onderscheiden van de concurrentie

BlackBerry ontkent al tijden op korte termijn met een tablet te komen maar elke keer nadat er door bronnen bij het bedrijf zelf tegenstrijdige berichten verspreid worden. De CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, liet eerder deze maand wederom weten dat het bedrijf de tabletmarkt nauwlettend in de gaten houdt maar pas een nieuwe tablet lanceert zodra men een tablet ontwikkeld heeft die zich echt kan onderscheiden van de concurrentie en een duidelijke meerwaarde biedt voor BlackBerry gebruikers.

Roadmap BlackBerry

Hoewel het dus volgens Heins nog allemaal onzeker is lijkt de planning van BlackBerry al vast te staan. Dat is althans wat we uit de roadmap kunnen halen die @BB10Leaks in handen heeft gekregen. In de afbeelding zien we dat er in het derde kwartaal van dit jaar een product met de naam B10 L moet verschijnen en uit de vorm kunnen we halen dat het hier waarschijnlijk om een tablet gaat. Niet veel later, waarschijnlijk in het vierde kwartaal, zou een phablet of zeer grote smartphone gelanceerd moeten worden met de naam U10.

Dat is momenteel helaas alles wat we (denken te) weten, dus over de grootte, de processor en andere specificaties is niks bekend. Wel kunnen we met enige vorm van zekerheid zeggen dat de nieuwe tablet van BlackBerry op het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem zal draaien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.