Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese overheid steunt Ubuntu voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2013, 20:58 CategorieBesturingssystemen

In februari werd Ubuntu voor tablets gelanceerd, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Canonical dat vrij snel een flinke indruk maakte. De softwareontwikkelaar krijgt plotseling steun uit onverwachte hoek, want de Chinese overheid is eveneens zeer te spreken over de software.

In onze hands-ons waren wij al zeer enthousiast over Ubuntu voor tablets, en dat enthousiasme deelt de Chinese overheid ook. Het schijnt dat de Chinese overheid de veiligheid en ondersteuning van Ubuntu erg waardeert en dat het op zoek is naar een op Linux gebaseerd besturingssysteem. De kans bestaat dat de Chinese overheid een sterk beveiligde en aangepaste versie van Ubuntu voor tablets laat ontwikkelen. Hier zou Canocical een meer dan genereuze vergoeding voor krijgen.

Ubuntu interessant voor Chinese leger

De Chinese overheid zou Ubuntu voor tablets in het leger willen gebruiken. Canonical moet Ubuntu 13.04 in samenwerking met China’s National University of Defense Technology zodanig aanpassen dat het uiteindelijk door de Chinese overheid wordt goedgekeurd.

“Deze samenwerking zal lokale inbreng en medewerking brengen waardoor het platform meer van belang voor de Chinese markt wordt, en de nauwe coördinatie met het wereldwijde Ubuntu-project biedt toegang voor software- en hardware-ontwikkelaars”, aldus Jane Silber, directeur van Canonical.

De Chinese overheid heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Wat precies de functie van de Chinese versie van Ubuntu voor tablets wordt, is nog niet bekend.

Via: The Register

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.